21.8.2015 11:49

Προσλήψεις βοηθητικού προσωπικού για μαθητές ΑΜΕΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Υπογράφηκε από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και στη συνέχεια δημοσιεύθηκε η τρίτη πρόσκληση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου.

 

Η δράση αφορά στην «Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», προϋπολογισμού 219.950 ευρώ και δικαιούχος είναι το Υπουργείο Παιδείας.

 

Συγκεκριμένα προβλέπει την υποστήριξη των με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης μαθητών ΑΜΕΑ λόγω κινητικών αναπηριών κ.λ.π. από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό  καθώς και των μαθητών που χρήζουν σχετικής υποστήριξης από Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (σχολικούς νοσηλευτές).

 

Η παρούσα πρόσκληση αφορά στην πρόσληψη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για την εξυπηρέτηση των μαθητών ΑΜΕΑ που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν καθώς και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού για όσους μαθητές χρήζουν σχετικής υποστήριξης στο σχολικό περιβάλλον.

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου μετά την υπογραφή και τη δημοσίευση της πρόσκλησης, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι προχωράει το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, χάρη στην ανταπόκριση και συστηματική δουλειά των υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και τόνισε ότι με την προτεινόμενη πράξη αντιμετωπίζεται ο κοινωνικός αποκλεισμός και εξασφαλίζονται η προσβασιμότητα και η ενσωμάτωση όλων των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ