7.12.2012 23:08

Προσκλητήριο στήριξης του εθελοντικού κινήματος

• ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΩΡΕΑΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΡΕΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Ωδή στην εθελοντική προσφορά και προσκλητήριο κάλεσμα του κόσμου να πυκνώσει τις τάξεις των συλλόγων εθελοντικής δράσης, αποτέλεσε το βήμα του Ομηρείου, στην εκδήλωση που οργάνωσε το Νομικό πρόσωπο του δήμου Χίου στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας μέρας Εθελοντισμού, τιμώντας την κοινωνική δράση των συλλόγων και των ατόμων που αφιερώνουν το περίσσευμα του χρόνου τους στην πανανθρώπινη ιδέα.                                                                                                                        

« Ο καθένας μας οφείλει να αποβάλλει τον ατομικισμό, να προτάξει το γενικό συμφέρον, να διακατέχεται από ανθρωπιστικά ιδεώδη και να γίνει ενεργό μέλος των οργανώσεων», τόνισαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων κατά τη διάρκεια της σύντομης παρουσίασης των δράσεων τους.

Οι Π. Λαμπρινούδης,  Μ. Γιαννάρας και Κ. Γανιάρης  ευχήθηκαν η φετινή παγκόσμια μέρα εθελοντισμού να γίνει σκαλοπάτι που θα οδηγήσει  τους ενεργούς πολίτες στις δομές και τους συλλόγους που προσπαθούν να κάνουν πιο εύκολες τις δύσκολες μέρες των συμπολιτών μας.

Πυροσβεστικό όχημα από το Νηρέα

Σημαντική είναι η χειρονομία της εταιρείας Νηρέας, που ανακοίνωσε τη δωρεά ενός μεγάλου πυροσβεστικού οχήματος. Ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι τις επόμενες μέρες θα διανεμηθούν στους συλλόγους ο εξοπλισμός και τα υλικά πυρόσβεσης που παραγγέλθηκαν με υπόδειξη τους, αλλά και ότι θα ενταχθεί στο τεχνικό  πρόγραμμα του 2013 η αγορά μερικών μικρών  αυτοκινήτων, που θα διανεμηθούν στις νέες ομάδες πυρασφάλειας.

Η παρουσίαση

Πρώτος πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος της W.W.F. Hλίας Τζιρίτης που παρουσίασε στοιχεία από την παγκόσμια δράση των εθελοντικών οργανώσεων. Πληροφόρησε τους συλλόγους τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να νομιμοποιήσουν και να δυναμώσουν το κίνημα τους. Την ιστορία και τη δράση τους παρουσίασαν κατά σειρά ο σύλλογος καθηγητών Αλλήλων Ένεκα, οι ομάδες πυροπροστασίας και περιβάλλοντος  Όμικρον, Ιωνίας, Καλλιμασιάς και  Έλιξ, τη  σκυτάλη παρέλαβαν οι οργανώσεις και οι σύλλογοι κοινωνικής προσφοράς Ερυθρός Σταυρός, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Ομάδα Συνεργασίας Οδηγών, σύλλογος Καρκινοπαθών, Το Κάστρο της Χίου Ένας Χαμένος Παράδεισος, ο Φιλοζωικός και η παρουσίαση έκλεισε με την αναφορά στην Κίνηση των 19 για την Αμανή.

Το μέλλον

«Αν καταφέρουμε  να εμπνεύσουμε τους συμπολίτες μας και να τους πείσουμε να συμμετάσχουν ενεργά στην  εθελοντική δράση, θα εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο αύριο», τόνισαν όλοι, εκφράζοντας την αγωνία τους για το τι θα παραδώσουν στις επόμενες γενιές.

Η πρόταση  

Στο τέλος της διαδικασίας ο εκπρόσωπος του συλλόγου Καρκινοπαθών πρότεινε τη δημιουργία Αμφικτυονίας του  Κινήματος των εθελοντικών συλλόγων Χίου, πιστεύοντας ότι πρέπει  να αξιοποιηθεί η ευκαιρία  μετατροπής της δυναμικής που υπάρχει σε συμμετοχική κίνηση με ταυτότητα και δυναμική παρέμβασης στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα που θα μπορεί να επιλέγει.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ