18.3.2016 11:34

Πρόσκληση Κάρμαντζη σε Παυλόπουλο για παρουσία του στις εκδηλώσεις μνήμης στο Μελανιός

Πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο απευθύνει με επιστολή του ο  αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις μνήμης για την Σφαγή της Χίου που θα πραγματοποιηθούν στις 15 Μαΐου στο Μελανιός.  

Στην επιστολή του αναφέρει:

«Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,

 Το 1822 έλαβαν, ως γνωστόν, χώραν οι τρομακτικές Σφαγές της Χίου, κατά τις οποίες 42.000 των κατοίκων της νήσου κατεσφάγησαν ή θανατώθηκαν  με τα πλέον φρικτά βασανιστήρια και 42.000 γυναικόπαιδα σύρθηκαν στη φρικτότερη και αυτού του θανάτου δουλεία. Λεπτομερής έκθεση των γεγονότων περιέχεται  στη μελέτη (ελληνιστί, και αγγλιστί με προσθήκες) του εκλεκτού συμπολίτη μας Δρ. Κων. Ε. Φραγκομίχαλου  που σας εσωκλείουμε. Οι τιμητικές εκδηλώσεις της μνήμης των ως άνω θυμάτων άρχισαν  με πρωτοβουλία και ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως  το 1993 στο έναντι των Ψαρών ακρωτήριο της Χίου Μελανιός, όπου συντελέστηκε η μεγαλύτερη σε αριθμό θυμάτων θυσία της Ελληνικής Επαναστάσεως, καθώς εκεί 10.000 θανατώθηκαν και 12.000 κατέληξαν στη δουλεία. Τις εκδηλώσεις αυτές τιμούσαν με την παρουσία τους   Υπουργοί ως εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως και  δύο φορές παρέστησαν οι Εξοχότατοι προκάτοχοί Σας  κ.κ. Κ. Στεφανόπουλος (το 2001) και Κ. Παπούλιας (το 2005).  Το 2010 δια Προεδρικού Διατάγματος (105/10) καθιερώθηκε και επισήμως ο εορτασμός της μνήμης  των θυμάτων των Σφαγών της Χίου, και φέτος προγραμματίζεται να τελεστεί αυτή με την πρέπουσα επισημότητα επίσης στο Μελανιός  στις 15 του προσεχούς Μαΐου. Για τούτο, Κύριε Πρόεδρε, Σας παρακαλούμε θερμότατα να ευαρεστηθείτε  να εγκαινιάσετε δια της παρουσίας Σας τον επίσημο τούτο εορτασμό, όντας βέβαιος ότι η παρουσία Σας αυτή  θα αποτελέσει όχι μόνο για το λαό της Χίου αλλά και τις ως άνω χιλιάδες ΄Ηρωες και Μάρτυρες της εθνικής μας παλλιγγενεσίας προγόνους μας  ύψιστη τιμή «, καταλήγει η επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Χίου.

                                                                    

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ