27.6.2012 16:56

Προσκλήσεις με προσοχή

Η τακτική του Σεβασμιότατου Χίου να προσκαλεί συχνά-πυκνά ιεράρχες από την υπόλοιπη Ελλάδα εγκαινιάζει μια πολιτική εξωστρέφειας της Χιακής Εκκλησίας και προσδίδει μεγαλύτερη αίγλη στις εορταστικές συλλειτουργίες.
Μόνο που η επιλογή καλεσμένων επιβάλλεται να είναι πιο προσεκτική, ώστε να μην σκανδαλίζει το δημοκρατικό φρόνιμα των πιστών, όπως συνέβει στην περίπτωση των Ψαρών. Εκεί η ολομέτωπη επίθεση του Σεβασμιότατου Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου σοκάρισε τους παριστάμενους πολιτικούς για την σκληρότητα της, ενώ το ακροδεξιό του παραλήρημα, με τις ευθείες κορόνες κατά του κομουνισμού από αμβονους, ενόχλησε και πολλούς πιστούς. Το πως δεν διεκόπει η ομιλία του μόνο σε ένδειξη σεβασμού προς το πρόσωπο του κυρίου Μάρκου αποδίδεται, ο οποίος άκουγε, υποθέτω εξίσου δυσφορώντας, από το Ιερό, ως από άμβώνους κήρυτται ο προσκεκλημένος. Γι αυτό φρόνιμο είναι την επόμενη φορά η επιλογή των καλεσμένων ιεραρχών να είναι πιο προσεκτική, γιατί σαν πρωτοβουλία είναι λάθος να ατονήσει. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ