3.1.2017 16:59

Προσήλθε στο «συνοικέσιο» της Δασκαλόπετρας ο Αγ. Γιώργης

Δρομολογούνται εκ νέου οι διαδικασίες μετατροπής του άλλοτε εστιατορίου της Δασκαλόπετρας σε Κέντρο Ομηρικής Προβολής. Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, ιδιοκτήτης του ακινήτου και της ευρύτερης περιοχής, προσήλθε και κατέθεσε πρόταση στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Δήμου Χίου, με φωτογραφικές ουσιαστικά προδιαγραφές. Συγκεκριμένα ο Δήμος ζητούσε ακίνητο άνω των 300 τ.μ. στην περιοχή του Βροντάδου με μεγάλους ελεύθερους χώρους γύρω από αυτό.

Με την προσφορά εκ μέρους του Αγίου Γεωργίου επισφραγίζεται η κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία του Δήμου με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για εκμίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου με μηνιαίο μίσθωμα γύρω στα 1.000 ευρώ.

Τυπικά βέβαια ακολουθεί διαδικαστικός μαραθώνιος μέχρι την τελική υπογραφή του μισθωτηρίου, με πρώτο βήμα την εξέταση και επικύρωση της πρότασης από την Επιτροπή Καταλληλότητας.

Διαχρονικός στόχος του Δήμου είναι η μετατροπή του χώρου σε Κέντρο Ομηρικής Προβολής, μια δομή διασύνδεσης του Ομήρου με τη Χίο και ιδιαίτερα την περιοχή της Δασκαλόπετρας. Υπάρχουν βέβαια πολλά κενά σημεία μέχρι την υλοποίηση, με τη δημοτική αρχή ως πρώτο βήμα να ορίζει τη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τη διαμόρφωση του ακινήτου και των γύρω ελεύθερων χώρων.

Να σημειωθεί επίσης ότι το … συνοικέσιο Δήμου και Εκκλησιαστικού Συμβουλίου έχει τραυματικό παρελθόν, καθώς και πριν χρόνια ο Δήμος εκμίσθωσε το ακίνητο χωρίς να είναι σε θέση άμεσα να το εκμεταλλευτεί, με αποτέλεσμα να αθετήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του και εν τέλει να υποχρεωθεί να το εγκαταλείψει.

Η απόφαση εκ νέου εκμίσθωσης υποδηλώνει σωστή επιμονή στο στόχο ταύτισης του νησιού με τον επικό ποιητή, ωστόσο το εγχείρημα χρειάζεται πιο συστηματικής προσέγγισης από το Δήμο προκειμένου να μην καταλήξει σε νέα τραγωδία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ