26.2.2016 12:32

Πρόσχημα η καταπολέμηση των προσφυγικών ροών

ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΑΔΕΔΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Σε συνεχή επαγρύπνηση κι αγώνα μετά και την παρουσία του ΝΑΤΟ στηνν περιοχή του Αιγαίου, καλεί με ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ.

" Η πρόταση Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας να βάλει το ΝΑΤΟ - λύκο να φυλάει τα πρόβατα (σύνορα στο Αιγαίο) μπορεί να βάλει φωτιές στην περιοχή. Η "καταπολέμηση των προσφυγικών ροών" είναι μονάχα το πρόσχημα.

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες γιατί μπλέκει τη χώρα μας σε δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ που δεν αναγνωρίζει τα σύνορα στο Αιγαίο («γκρίζες ζώνες»), έχει ματοκυλίσει τους λαούς δημιουργώντας τα κύματα των μεταναστών, αλλά όπως και η ΕΕ που από κοινού με το ΝΑΤΟ, στηρίζουν τις τουρκικές παραβιάσεις σε θάλασσα και αέρα.Αυτό τελικά εννοεί η κυβέρνηση όταν καυχάται για τον «αγώνα» της περί γεωστρατηγικής αναβάθμισης, που γίνεται για λογαριασμό των μεγάλων ομίλων.

  Το γεγονός αυτό μπλέκει τη χώρα μας ακόμη βαθύτερα στο κουβάρι των ανταγωνιστικών συμφερόντων στην περιοχή, τη δένει πιο γερά στο άρμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, προκαλώντας ζημιά στα κυριαρχικά δικαιώματα και βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

  Το παζλ συμπληρώνεται με τις πρόσφατες συμφωνίες της για την "Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή - Ακτοφυλακή", την αναβάθμιση της καταστολής με τη FRONTEX, τη δημιουργία στρατοπέδων εγκλωβισμού μεταναστών και στο νησί μας (hot spots). Προχωρά έτσι το σχέδιο για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την ευρωΝΑΤΟική ομπρέλα", αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ