25.7.2016 12:01

Το προσφυγικό και πάλι επί τάπητος

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ N-O-W ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Τα αποτελέσματα και οι συνέπειες της συμφωνίας Ε.Ε-Τουρκίας  τόσο  για τους  πρόσφυγες όσο και για την  Ελλάδα, την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση  αναλύθηκαν στο διεθνές συνέδριο Δημάρχων που διοργανώθηκε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα υπό την επιμέλεια του Hannes Swoboda, πρώην Ευρωβουλευτή.

Στο συνέδριο τον Δήμο Χίου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δημήτρης Καράλης.

« Είναι μια συνέχεια του συνεδρίου που είχε παρακολουθήσει πέρσι στη Βιέννη ο Δήμαρχος αλλά εξαιτίας της γιορτής της  Αγίας Μαρκέλλας δεν μπορούσε να παρευρεθεί και τον εκπροσωπώ εγώ. Στη Βιέννη είχε αναπτυχθεί αναλυτικά η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στις χώρες υποδοχής από την συσσώρευση των  προσφύγων. Παράλληλα είχε επισημανθεί όλο το ταξίδι που έκαναν μέχρι να φτάσουν στη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Βιέννη και να τους χορηγηθεί άσυλο», δήλωσε στον «π» ο αντιδήμαρχος Τουρισμού επισημαίνοντας ότι από  τον Ιανουάριο  του 2016 με το κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα , η κατάσταση στο προσφυγικό έχει αλλάξει.

Στο συνέδριο συμμετείχε και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Σταθερότητας, Γκέραλντ Κνάους, που αρχικά είχε επεξεργαστεί την  πρότασης της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. « Δήμαρχοι από την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία, εκπρόσωποι ΜΚΟ, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εμπειρογνώμονες αλλά και πρόσφυγες συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση, επισήμαναν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο των συνόρων  και αναζήτησαν βιώσιμες λύσεις για το μέλλον», εξήγησε ο κ. Καράλης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ