17.5.2016 11:23

Πρόσφυγες και μετανάστες ανακαλύπτουν την ιστορία της Χίου

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Μία διαφορετική πρωτοβουλία με τίτλο «Ας διατηρήσουμε τη Χίο όμορφη» διοργάνωσε η ανθρωπιστική οργάνωση για τους πρόσφυγες  «Samaritan’s purse».

Στη δράση συμμετείχαν πρόσφυγες και μέλη της τοπικής κοινωνίας με στόχο τη διατήρηση της καθαριότητας σε κεντρικά σημεία του νησιού, ενώ εκτός των άλλων πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Φρούριο, σε συνεργασία με το Χιακό Σωματείο Ξεναγών και την Αρχαιολογική Υπηρεσία Χίου.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, πρόσφυγες που διαμένουν στο χώρο της Σούδας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.,είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μια δίωρη ξενάγηση που περιελάμβανε μεταξύ άλλων τα Τουρκικά Λουτρά καθώς και μια ιστορική κατοικία που το 1922 φιλοξένησε πρόφυγες που κατέφθασαν στη Χίο.

Ενθουσιασμένοι με την ιστορία του Φρουρίου της Χίου και ως ένδειξη της ευγνωμοσύνης τους για τη φιλοξενία της χιακής κοινωνίας, οι πρόσφυγες, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν σε περισσότερες  ενέργειες που σχετίζονται με τη διατήρηση της καθαριότητας του νησιού μας.

Η «Samaritan’s Purse» στη Χίο

Η «Samaritan’s Purse” είναι μια ευαγγελική χριστιανική οργάνωση που παρέχει πνευματική και σωματική βοήθεια σε πληγέντες σε όλο τον κόσμο και από το 1970 υποστηρίζει τις ανάγκες των ανθρώπων που είναι θύματα πολέμου, φτώχειας, φυσικών καταστροφών, επιδημιών και πείνας.

Στη Χίο, έχει παρουσία από τον Οκτώβριο του 2015 και απασχολεί 35 άτομα, μόνιμους κατοίκους του νησιού. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ