25.6.2013 12:06

Προσφορά ζωής

ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΕΝΟΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ Ο Α. ΣΚΟΥΦΑΡΑΣ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΕ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΣΤΩΝ

Ένας απινιδωτής θα προστατεύει σε λίγες μέρες τους Μεστούσους και τους επισκέπτες του χωριού, από καρδιακά προβλήματα υγείας. Η δωρεά του 94χρονου οργανοπαίκτη από το Θολόποτάμι Αλέκου Σκουφάρα, θα εγκατασταθεί σε ειδικό κιβώτιο  στην πλατεία, ανάμεσα στη σκάλα της εισόδου στην εκκλησία του Ταξιάρχη και τον τηλεφωνικό θάλαμο. Θα είναι ένα emergency box, γεμάτο με  απαραίτητα υλικά παροχής πρώτων βοηθειών.

Ανταπόδοση

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Μεστών βράβευσε τον κ. Σκουφάρα το 2008, γιατί έπαιζε κλαρίνο στα πανηγύρια του χωριού και συνεργαζόταν με τους  Μεστούσους οργανοπαίκτες από το 1930, τότε που ήταν 30 χρονών. Αυτός θεώρησε υποχρέωση να ανταποδώσει την τιμή, με μια δωρεά «που θα πιάσει τόπο», όπως είπε.

Ο τότε πρόεδρος του συλλόγου Διαμαντής Φύλλας, ως γιατρός του πρότεινε την λύση του απινιδωτή.

«Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλή προσφορά για τους μόνιμους κατοίκους του οικισμού, αλλά και τους περισσότερους από 300 τουρίστες που μας επισκέπτονται καθημερινά το καλοκαίρι», λέει ο Διαμαντής.

 Ο Θολοποταμούσης οργανοπαίκτης, μετά από προσπάθειες ετών, κατάφερε να πραγματοποιήσει τη δωρεά του. Πριν από λίγες μέρες τα παιδιά του  παρέδωσαν τον απινιδωτή στο γιατρό και αυτός φροντίζει για τα υπόλοιπα.

Τίποτα δεν θα αφεθεί στην τύχη. Θα εκπαιδεύσει κόσμο στη  χρήση του, γενικότερα στην παροχή πρώτων βοηθειών και τα κλειδιά του κιβωτίου θα παραδοθούν στους υπεύθυνους των καφετεριών, που είναι πάντα στην πλατεία.

Έτσι θα υπάρχει συνεχής και εξειδικευμένη δυνατότητα παροχής πρώτων βοηθειών και αυτό θα οφείλεται στον Αλέκο Σκουφάρα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ