5.4.2013 16:59

Προσφέρεται να εργαστεί εθελοντικά και το «Σκυλίτσειο» τον έχει 5 μήνες στο περίμενε!

• Ο ΜΟΝΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Ο γιατρός Αν. Βαλιδάκης δεν είναι εύκολη περίπτωση ανθρώπου. Πριν χρόνια πέρασε κι απ’ το «Σκυλίτσειο», όπως όμως φαίνεται, έβλεπε και μίλαγε πολύ για τα δεδομένα του χώρου. Αισθάνθηκε ότι τα δεσμά ενός νοσοκομειακού ιατρού ήταν πολύ στενά για τον όγκο του, έφυγε από την Ελλάδα κι επέστρεψε στην καρδιά της οικονομικής κρίσης. «Η χώρα μας χρειάζεται όλους τώρα», λέει συχνά σε όποιον τον ρωτά με περιέργεια για την απόφαση επιστροφής.

Εδώ και 5 μήνες υπέβαλε επίσημο  έγγραφο αίτημα στη διοίκηση του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου να τον εντάξει άμισθο στο δυναμικό του, για να παρέχει υπηρεσίες στον Τομέα Εντατικής Θεραπείας, στον οποίο είχε θητεύσει και προ καιρού. Έτσι εκλαμβάνει ο ίδιος το χρέος του απέναντι στη χώρα. Πέντε μήνες ακόμα περιμένει.

Σωστά πράττοντας ο διοικητής, Παν. Μπουμπάρης, έκρινε σκόπιμο να ζητήσει τη συνδρομή ειδικών για την υπόθεση. Εθελοντική ιατρική δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Κι αν αύριο μια λάθος διάγνωση στοιχίσει ζωές; Πώς να ζητήσεις ευθύνες από έναν εθελοντή;

Μόνο που ο χρόνος περνά άπρακτος. Πέντε μήνες τώρα και η διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου ακόμα διερευνά το αίτημα. Οσονούπω, δε, θα απαλλαγεί κι από το άγχος, καθώς οι διαδικασίες αντικατάστασης των διοικητών έχουν ήδη ξεκινήσει. Κι ο νέος διοικητής θα ζητήσει, προφανώς, το δικό του χρόνο να μελετήσει την υπόθεση.

Αν ως τότε η διάθεση του εθελοντή ιατρού θα έχει κλονιστεί η όχι, κανείς δε δίνει σημασία. Σε μια περίοδο που η χώρα και η δημόσια υγεία έχουν τόσες μεγάλες ανάγκες ενίσχυσης, είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται με τέτοια απαξίωση στην εθελοντική συμβολή;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ