20.4.2012 20:22

Προσβασιμότητα σε κεντρικές οδούς του Δήμου Χίου

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, σε συνεργασία με το 3ο Γυμνάσιο Χίου, στο οποίο υλοποιείται πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας, θα πραγματοποιήσουν πορεία στους δρόμους του Δήμου Χίου, προκειμένου να διαπιστώσουν τη δυνατότητα της ελεύθερης και ασφαλούς πρόσβασης στους πολίτες με κινητικά και αισθητηριακά προβλήματα, (άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο, με προβλήματα όρασης και ακοής, προσωρινοί τραυματίες με πατερίτσες, μητέρες με παιδικά αμαξίδια, μεταφορείς εμπορευμάτων, υπερηλίκων, υπέρβαρων ανθρώπων), οι οποίοι ανέρχονται σε ποσοστό 50% περίπου του γενικού πληθυσμού κάθε πόλης.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Απριλίου 2012 και ώρα 9.45 π.μ. έως 11.35 π.μ., με αφετηρία το 3ο Γυμνάσιο Χίου. Θα συμμετάσχουν 24 μαθητές από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και 4 συνοδοί καθηγητές. Από τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ θα συνοδεύσουν 5 μέλη Άτομα με Αναπηρία. Θα σχηματιστούν ομάδες αποτελούμενες από μαθητές, καθηγητές και Άτομα με Αναπηρία και θα προσπαθήσουν να μετακινηθούν στις οδούς Βενιζέλου, Απλωταριάς και πάροδοι, πλατεία, οδό Δημοκρατίας και Πολυτεχνείου. Οι ομάδες θα συναντηθούν στην Προκυμαία, όπου θα περπατήσουν στα νέα πεζοδρόμια.
Σε κάθε ομάδα θα συμμετέχει ένας μαθητής με αναπηρικό αμαξίδιο, ένας με δεμένα μάτια και λευκό μπαστούνι, ένας με ωτοασπίδες και ένας με πατερίτσες.
Στόχος της δράσης είναι η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των μαθητών, με βιωματικό τρόπο, σε θέματα προσβασιμότητας, τα οποία βιώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας με αναπηρία και όχι μόνο!!
Παρακαλούμε την Τροχαία Χίου και τη Δημοτική Αστυνομία να φροντίσουν κατά τις αναφερόμενες ώρες της 24ης Απριλίου 2012 για την ομαλή διεξαγωγή της δράσης, χωρίς να ταλαιπωρήσουμε ή να δυσκολέψουμε την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ