14.1.2016 15:41

Προσβάσιμη η είσοδος μόνο για 18άρηδες στο Πρωτοδικείο {ΒΙΝΤΕΟ}

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ ΖΗΤΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΧΙΟΥ Μ. ΤΟΜΠΑΖΗ

Επιτακτική και απόλυτη είναι η ανάγκη αποπεράτωσης του Δικαστικού Μεγάρου της Χίου, δήλωσε η Πρόεδρος των Πρωτοδικών Χίου, Μαρία Τομπάζη.

Με αφορμή την κινητοποίηση των Δικηγόρων της Χίου, ενάντια στο ασφαλιστικό αλλά ενόψει της επικείμενης εφαρμογής του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η κ. Τομπάζη σημείωσε ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες των κτιρίων όπου λειτουργεί και ασκείται η Δικαιοσύνη στη Χίο, είναι αδύνατο να εφαρμοστεί ο νέος Κώδικας. "Το δικαστήριο μας δεν έχει την υποδομή να στηρίξει και να εξυπηρετήσει το νέο σύστημα που προχωρά η κυβέρνηση. Δεν υπάρχουν ούτε τα μηχανήματα ούτε οι υποδομές. Παίρνουμε φωτιά και πλημυρίζουμε, δεν υπάρχουν αρχεία. Το κτίριο όπου στεγάζεται η Πρόεδρος των Πρωτοδικών είναι για 18άρηδες. Ο οποιοσδήποτε με ένα μικρό κινητικό πρόβλημα είναι αδύνατο να ανέβει τόσα σκαλιά για να φτάσει στην υπηρεσία μας. Το ίδιο ισχύει και για το Πρωτοδικείο της Χίου", είπε η κ. Τομπάζη.

Η ίδια με εμφανή απόγνωση, αναφέρθηκε στη στασιμότητα που παρατηρείται στο έργο της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου της Χίου. "Δεν έχουμε καμιά ενημέρωση για το Δικαστικό Μέγαρο. Κάποιος πρέπει  απαντήσει γιατί ένα έργο με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση έχει σταματήσει. Είναι θλιβερό γι αυτό το νησί", δήλωσε μην παραλείποντας να διαβεβαιώσει ότι η ίδια μαζί με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου θα συνεχίσουν , όπως και πρότινος τις ενέργειες τους για να δοθεί η λύση στο θέμα και κατέληξε στηλιτεύοντας την ακαταλληλότητα των υπαρχουσών υποδομών της Δικαιοσύνης στο νησί, "

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ