5.7.2012 10:47

Προς Θεού, μην πειράξετε τα αυτοκίνητα!

ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑΣ

Με… έμπνευση από το παρελθόν αποφασίστηκαν τα κυκλοφοριακά μέτρα της προκυμαίας, καταδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι αιρετοί μπορεί να υπάρχουν, δεν υπάρχουν όμως ιδέες που να απαντούν στο σύγχρονο φάσμα κάλυψης των αναγκών και της εικόνας της πόλης. Έτσι, όπως αποφασίστηκε μετά από… μαραθώνια συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου, του Δήμου Χίου και του Λιμεναρχείου, η προκυμαία και τη φετινή περίοδο θα διαθέτει… πληθώρα αυτοκινήτων αφού κάθε προσπάθεια εναλλακτικού σχεδίου εγκαταλείπεται πριν καλά πέσει στο τραπέζι.
Έτσι η κυκλοφορία των οχημάτων θα συνεχιστεί για όσους ακολουθούν το συγκοινωνιακό τόξο Νότος- Βορράς με το ένα κυκλοφοριακό ρεύμα να παραμένει ανοικτό για τη διέλευση οχημάτων, κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες,  και φυσικά τους θαμώνες και επισκέπτες να απολαμβάνουν το τρίπτυχο καφές-θάλασσα –αυτοκίνητα που αποτελεί εδώ και χρόνια το ορόσημο της αισθητικής της πόλης.
Αντί της αναγκαίας αναζήτησης, έστω και δοκιμαστικών λύσεων, οι παραπάνω φορείς προκειμένου να μην σπάσουν αυγά και προφανώς με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει χρόνος, ακολούθησαν την… πεπατημένη οδό των προηγούμενων χρόνων και χωρίς ιδιαίτερες σκοτούρες αποδέχτηκαν την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Είναι εποχή τώρα για να σκεφτούν πιο δύσκολα; Αλίμονο… 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ