12.1.2016 9:23

Προς απεργιακή κινητοποίηση στις 27 ή 28/1 η ΑΔΕΔΥ

Σε απεργιακή κινητοποίηση στις 27 ή 28 Ιανουαρίου κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης προσανατολίζεται ηΑΔΕΔΥ, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των Ομοσπονδιών της ΑΔΕΔΥ η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στη σύσκεψη, που έγινε παρουσία περισσότερων από 130 εκπροσώπων Ομοσπονδιών και Σωματείων, έγινε λόγος για έναρξη των κινητοποιήσεων το συντομότερο δυνατό και με ποικίλες μορφές. 

Η εντατικοποίηση των δράσεων αναμένεται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και καταλήψεις δημόσιων κτηρίων και υπουργείων, ενώ η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε άμεση ευρύτερη ενημέρωση των εργαζομένων σε όλη τη χώρα για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ ώστε να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο με στόχο την ακύρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, καθώς όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης, «έχουμε να κάνουμε με τη μητέρα των μαχών και η μάχη θα έχει όλες τις μορφές του αγώνα». 

Ο κ. Καλομοίρης κάλεσε τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ασφαλισμένους και όλους τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην Ομόνοια στις 12.00.

πηγη: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ