10.4.2020 20:33

"Προμηθεύσετε με υπολογιστές και τάμπλετ τις οικογένειες με πάνω από 2 μαθητές"

Παρέμβαση του Συλλόγου Τριτέκνων Χίου

Την επιτακτική ανάγκη μαθητών για χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών ώστε να συνεχίσουν τα μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά, αναδεικνύει με ανοιχτή επιστολή του ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου «Παναγία Νεαμονήτισσα».

Στην ανακοίνωση ο Σύλλογος Τριτέκτων ζητά λύση σε ένα υπαρκτό ζήτημα. Αυτό της χρήσης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή από οικογένειες που έχουν στο σπίτι δύο, τρεις ή και περισσότερους μαθητές.

«Πώς, λοιπόν, μία τέτοιου είδους οικογένεια θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις σχολικές υποχρεώσεις της, αν οι ώρες παρακολούθησης διαδικτυακών μαθημάτων μπορεί να συμπέσουν», αναφέρει ο Σύλλογος.

Αναλυτικά η παρέμβαση του Συλλόγου

     Ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου «Παναγία Νεαμονήτισσα» συντάσσει αυτό το έγγραφο, προκειμένου να αναδείξει ένα μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε έπειτα από την επιτακτική ανάγκη μαθητών και εκπαιδευτικών για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, ώστε να συνεχίσουν τα μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά. Πράγματι, αυτή η κίνηση ήταν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει με τις ισχύουσες συνθήκες. Η απόφαση πάρθηκε γρήγορα, ώστε να μην μείνουν πίσω οι μαθητές. Παρόλα αυτά έχει προκύψει ένα άλλο θέμα, το οποίο αφορά την έλλειψη ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Πιο συγκεκριμένα, ακόμη κι αν υπάρχει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής σε κάθε σπίτι, δεν είναι αρκετός, διότι κάθε οικογένεια μπορεί να έχει δύο, τρία ή και περισσότερα παιδιά, τα οποία πρέπει να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Πώς, λοιπόν, μία τέτοιου είδους οικογένεια θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις σχολικές υποχρεώσεις της, αν οι ώρες παρακολούθησης διαδικτυακών μαθημάτων μπορεί να συμπέσουν. Πώς θα καταφέρουν τρία παιδιά να συμμετάσχουν σε e–class ταυτόχρονα; Πώς θα μπορούν να αφομοιώσουν και να αποδώσουν αντίστοιχα, αν το κάθε παιδί δεν έχει το δικό του ηλεκτρονικό τετράδιο, παράθυρο, μέσο επικοινωνίας με τον εκπαιδευτικό του; Κάποιο θα πρέπει να στερηθεί το μάθημα.
Δεν θα προτείνουμε εμείς ποιος θα δώσει και ποιος θα πάρει. Οφείλουμε, όμως, να αναδείξουμε ένα τεράστιο πρόβλημα ανισότητας σε μια εποχή που όλα έγιναν τόσο απότομα, που κανένας δεν έχει προλάβει να σχεδιάσει και να σκεφτεί. Εκ των πραγμάτων θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν και αυτό το πρόβλημα και να δοθεί μία λύση άμεσα, παρέχοντας στα παιδιά τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όσο υπάρχει το θέμα εκπαίδευσης από το σπίτι, για να μπορέσουν έστω και με αυτόν τον τρόπο να παρακολουθούν τα μαθήματά τους και να μην στερούνται μάθησης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ