22.6.2012 11:45

Προκυμαία με μηχανάκια

«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ» ΛΕΕΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΑΡΑΤΖΗΣ

 
των δικύκλων στην προκυμαία της πόλης.  Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο θα αποφασιστούν σε συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου, το οποίο συνεδριάζει την άλλη Τετάρτη προκειμένου να συζητήσει το θέμα.
Την περασμένη Τρίτη, οι αρμόδιοι επί του θέματος παράγοντες, Λιμενικό Ταμείο, Τροχαία και Λιμεναρχείο Χίου, σε κλειστή συνεδρίαση αποτιμώντας την περσινή χρονιά, έκριναν ως επιτυχή τα μέτρα που πάρθηκαν ενώ εστίασαν την προσοχή τους σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες που παρατηρούνταν κυκλοφοριακή συμφόρηση στις εσωτερικές παράλληλες οδούς.
Έτσι σύμφωνα με την εισήγηση του Στ. Φαρατζή, τα φετινά μέτρα περιλαμβάνουν:
-          Μονοδρόμηση τους ενός ρεύματος κυκλοφορίας της Λεωφόρου Αιγαίου με φορά από νότια προς βόρεια από το  ύψος του Ξενοδοχείου «Χανδρής» μέχρι και το ύψος της οδού Κανάρη.
-          Κλείσιμο των κάθετων οδών της Λεωφόρου Αιγαίου.
-          Ανοιχτές θα παραμείνουν οι οδοί Μουσείου , Ροϊδου και Κανάρη για να διοχετεύονται τα οχήματα προς το εσωτερικό της πόλης.
-          Διπλής κατεύθυνσης θα παραμείνει η οδός Κανάρη από την αρχή της έως και το Τελωνείο του νησιού.
Όπως πάντως τόνισε ο κ. Φαρατζής, η φετινή χρονιά κατά πάσα πιθανότητα είναι και η τελευταία που θα εφαρμοστούν τα μέτρα δεδομένου ότι από το 2013 η πεζοδρόμηση της Απλωταριάς δεν θα επιτρέψει τον υπάρχοντα σχεδιασμό.
Με δίκυκλα
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, υπεραμύνθηκε της άποψής του ότι θα πρέπει να επιτρέπεται η κυκλοφορία των δικύκλων στην παραλιακή, πρόταση με την οποία είχε διαφωνήσει πέρσι ο δήμαρχος, αρκεί να μην δημιουργείται θόρυβος.
«Είναι ρατσιστικό να πούμε ότι τα δίκυκλα απαγορεύονται στην παραλιακή ζώνη της πόλης. Είναι σαν να σπρώχνουμε τον κόσμο να πάρει το αυτοκίνητό του και να κατέβει στο κέντρο ενώ επιδιώκουμε την κυκλοφοριακή του αποσυμφόρηση. Από την άλλη, εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν μπορούμε εμείς να απαγορεύσουμε τα δίκυκλα ενώ καταναλώνουν λιγότερη βενζίνη και εκπέμπουν χαμηλότερους ρύπους», ανέφερε ο κ. Φαρατζής ενώ κλείνοντας τόνισε ότι όσα δίκυκλα διέρχονται της προκυμαίας και διαπιστωθεί ότι οι έχουν αλλαγές στις εξατμίσεις τους και προκαλούν θόρυβο τότε θα βεβαιώνεται η σχετική παράβαση από του Λιμενικούς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ