6.12.2016 12:38

Προκαλεί τους κατοίκους του Κάστρου

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ;

Ωραίο το κτίριο του Μεντρεσέ, στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο, πολύ ωραία η ανάπλαση. Τώρα στεγάζει τα γραφεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Μία  παρατήρηση.


Για τους κατοίκους του κάστρου απαγορεύονται οι μη παραδοσιακές προσθήκες στα κτίρια. Για την αρχαιολογία επιτρέπονται; Αυτή η εγκατάσταση εξαερισμού που έχει τοποθετηθεί στην πρόσοψη του ισογείου κάτω από τη σκάλα προφανώς δεν είναι παραδοσιακή. Σαφώς καλύπτει ανάγκες του κτιρίου και της υπηρεσίας. Όμως και  κάτοικοι έχουν τις ίδιες ακριβώς και περισσότερες ανάγκες. Μπορούν να βάλλουν και αυτοί ότι τους χρειάζεται στα σπίτια τους; Αν το κάνουν η υπηρεσία θα επέμβει, θα τους επιβάλλει πρόστιμο και θα τους αναγκάσει να αφαιρέσουν τις παράτυπες προσθήκες. Για τους ενοίκους της υπηρεσίας ισχύουν άλλοι νόμοι και επικρατούν άλλα σταθμά. Θα μας απαντήσουν  ότι όλα έχουν γίνει νομότυπα και δεν μπορούμε να αμφιβάλλουμε γι’ αυτό.
Ταυτόχρονα όμως τους υπενθυμίζουμε ότι οι νόμοι και το Σύνταγμα  ισχύουν και για τις αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ