28.4.2014 15:38

«Προίκα» για την πρόληψη από τις πυρκαγιές

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΧΙΟ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΚΑΙ ΨΑΡΑ

215.200 ευρώ για δράσεις πρόληψης πυρκαγιών φτάνουν στη Χίο και για τα τρία νησιά, (Χίος Οινούσσες Ψαρά) από το Υπ. Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα την κατανομή  από το λογαριασμό του υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», ποσού ύψους 18.400.000,00 € στους Δήμους και Συνδέσμους αυτών,  για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, προβλέπει σχετική απόφαση.
Ειδικότερα οι Δήμοι και Σύνδεσμοι αυτών μπορούν να χρηματοδοτήσουν ενέργειες όπως:
α) καθαρισμός βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου στα περιαστικά δάση, άλση κλπ,
β) καθαρισμός – έλεγχος χωματερών,
γ) ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ Α’ βαθμού, δ) θέματα εξοπλισμού (π.χ. βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κλπ) και ε) λειτουργικά έξοδα (υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα).
Η κατανομή πραγματοποιήθηκε με βάση την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κατάρτιση της οποίας λήφθηκαν υπόψη κριτήρια που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, περιοχές δικτύου NATURA 2000 κλπ. Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι φορείς θα χρησιμοποιήσουν τις εν λόγω πιστώσεις αποκλειστικά για δράσεις πυροπροστασίας και θα γνωστοποιούν άμεσα τα σχετικάέργα στις αρμόδιες Διευθύνσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
Στο Δήμο Χίου αντιστοιχούν 187.800, στις Οινούσσες 12.800 και στα Ψαρά 14.600 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ