21.6.2013 11:49

Πρόχειρη και αδιανόητη

ΠΥΡ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΠΟΥΜΠΑΡΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Χίλια μύρια προβλήματα καλούνται να αντιμετωπίσουν οδηγοί, ιδιοκτήτες ταξί και φορείς από την βεβιασμένη σε όλα απόφαση του διοικητή του «Σκυλίτσειου» Παντ. Μπουμπάρη να λειτουργήσει ως κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου την πύλη της νέας πτέρυγας, χωρίς προηγουμένως να έχει προηγηθεί μια κατ’ ελάχιστον επικοινωνία με το Δήμο Χίου ως προς τις κυκλοφοριακές αλλαγές που πρέπει να προκύψουν.

Αέρα πατέρα

Η ενέργεια του Νοσοκομείου να λειτουργήσει από την Δευτέρα τη νέα πύλη του «Σκυλίτσειου» έρχεται την πιο ακατάλληλη στιγμή, με την πόλη σε κυκλοφοριακή έξαρση. Χωρίς καμία συζήτηση που να φροντίζει για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των οχημάτων επί του εθνικού δικτύου Χίου- Βροντάδου, το Νοσοκομείου αφήνει στο έλεος του Θεού τους επισκέπτες οι οποίοι με κλασσικούς αυτοματισμούς και δική τους ευθύνη θα μπαίνουν και θα βγαίνουν από την πύλη του Νοσοκομείου, διακόπτοντας κάθετα το ρεύμα κυκλοφορίας. Η απόφαση για μια τέτοια ενέργεια μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα, που απλά είναι θέμα χρόνου ο πρώτος να πατήσει το διακόπτη.

Φορτία, κόμβοι, φανάρια

Οι συζητήσεις ήθελαν στη νέα είσοδο του Νοσοκομείου να διαμορφωθεί κυκλοφοριακός κόμβος που θα διευκολύνει την κυκλοφορία, είτε για αυτούς που θα μπαίνουν στο Νοσοκομείου, είτε για εκείνους που θα βγαίνουν, είτε για εκείνους που απλά θα διέρχονται από το σημείο. Ούτε για κόμβο όμως έχει γίνει κουβέντα, ούτε για φανάρια που θα ήταν μια λύση, ούτε και κάποια άλλη μέριμνα έχει λυθεί. Στο… αέρα λοιπόν το θέμα και όποιος πρόλαβε πέρασε!

Μάλιστα εντύπωση προκαλεί ότι ούτε καν οσμίστηκαν τις συνέπειες που θα προκύψουν από το κυκλοφοριακό κομφούζιο και την τσαπατσουλιά της απόφασης. Όταν θα τρέχουν όμως, θα είναι αργά.

Που πας καραβάκι;

Πέραν των παραπάνω πρόχειρων ενεργειών της διοίκησης του Νοσοκομείου ο Παντ. Μπουμπάρης θα πρέπει να εξηγήσει και αν η απόφαση του να ανοίξει την πύλη της νέας πτέρυγας, συνδέεται με την διοικητική παραλαβή του έργου της νέας πτέρυγας για το οποίο επικρατεί σκοτάδι πυκνό. Έχει παραληφθεί το έργο της νέας πτέρυγας; Έχουν κατασκευαστεί όσα προέβλεπε η μελέτη για τον εξωτερικό χώρο της νέας πτέρυγας; Και πόσο σίγουρος είναι ότι ο διοικητής για την υπογραφή που έβαλε να ανοίξει μια πόρτα, που παρέμενε ερμητικά κλειστή, όταν όλοι γνωρίζουν ότι αυτό σήμαινε και «άτυπη» παραλαβή του έργου.

Όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον τις απαντήσεις τους…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ