14.3.2014 12:39

Το πρόγραμμα του 2013 γίνεται πρόγραμμα... 2014

ΜΕ 409.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η Π.Ε. ΧΙΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΕΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΑΦΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ Κ.Α.Π.

Το ψάρι – κρέας καλούνται να βαφτίσουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Βορείου Αιγαίου την ερχόμενη εβδομάδα, με αφορμή στην κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας.
Ελλείψει χρημάτων η Περιφερειακή αρχή καλείται να επαναφέρει το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013, παρουσιάζοντάς το σαν Πρόγραμμα του 2014 μιας και λόγω της μη καταβολής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων από την πολιτεία, κάθε απόπειρα ένταξης νέων έργων μοιάζει καταδικασμένη εκ των προτέρων.
«Στην ουσία μιλάμε για μία εσωτερική τροποποίηση του ταμειακού υπόλοιπου της Π.Ε. Χίου που ανέρχεται σε 409.000 ευρώ προκειμένου να εξοφληθούν έργα του προηγούμενο Τεχνικού Προγράμματος. Χωρίς χρήματα αδυνατούμε να καταρτίσουμε πρόγραμμα κι έτσι το επαναφέρουμε ως συνέχεια των έργων του 2013», ανέφερε στον «π» ο Μ. Κράκαρης σημειώνοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια οι πιστώσεις από το κράτος ξεπερνούσαν τα 5 εκ. ευρώ.
«Είναι τραγικό να μην έχουμε πάρει τίποτα για το 2014 και να καλούμαστε να κάνουμε Τεχνικό Πρόγραμμα. Τα χρήματα για το 2013 τα πήραμε στο τέλος της χρονιάς. Ήταν 2 εκ. Ευρώ τα οποία προορίζονταν αποκλειστικά για έργα οδοποιίας. Καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Οι Περιφέρειες έχουν καταντήσει να διαχειρίζονται τη μιζέρια. Αν τύχει κάτι έκτακτο όπως κατολισθήσεις ή οτιδήποτε άλλο απορώ πως θα πληρωθούν», κατέληξε ο κ. Κράκαρης υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα είναι συνολικότερο. 
Στη συνεδρίαση της επόμενης Τρίτης θα συζητηθεί και το θέμα της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Μητρόπολης για την αξιοποίηση του «Κοκκάλειου» Μαιευτηρίου με τις παρεμβάσεις να προβλέπουν εργασίες στο φέροντα οργανισμό του κτιρίου για τη βελτίωση της στατικότητάς του, εργασίες για την ενεργειακή του αναβάθμιση, ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και νέα διαρρύθμιση για τη λειτουργία του ως Μορφωτικού Κέντρου της Ι.Μ.Χ..

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ