18.1.2016 16:14

Πρόγραμμα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προσφύγων εν πλω

Πρόγραμμα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προσφύγων εν πλω υλοποιούν οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Hellenic Seaways.

 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τις 15 Ιανουαρίου, μία ομάδα της Οργάνωσης Γιατροί Του Κόσμου που αποτελείται από γιατρό, νοσηλευτή, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς και διερμηνείς επιβαίνει σε καθένα από τα πλοία Νήσος Μύκονος και Νήσος Ρόδος της Hellenic Seaways που καλύπτουν δρομολόγια στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.
 
Οι ομάδες των Γιατρών του Κόσμου «θα φιλοξενηθούν αρχικά για τρεις μήνες στα πλοία, κατά τη διάρκεια των οποίων θα παρέχουν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Σημειώνεται ότι τα ιατρεία - νοσοκομεία των πλοίων έχουν οργανωθεί κατάλληλα, προκειμένου να εξυπηρετούν επαρκώς την υποστήριξη του προγράμματος».
 
Και επισημαίνεται ότι «έτσι, αναμένεται να επιτευχθεί ουσιαστικό αποτέλεσμα ανακουφίζοντας τους συνανθρώπους μας που χρήζουν άμεσης βοήθειας ειδικά κατά τη διάρκεια των αντίξοων συνθηκών του χειμώνα».
 
Στόχος της συνεργασίας Hellenic Seaways και Γιατρών του Κόσμου, είναι «όλοι οι συνάνθρωποι μας, να ταξιδεύουν με ασφάλεια, υπό τις καλύτερες συνθήκες, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η προσφορά και ο εθελοντισμός μπορούν να αποτελέσουν καίρια και σημαντική παρέμβαση στην κάλυψη των βασικών αναγκών αυτών των ανθρώπων.»
 πηγη: ΤΟ ΒΗΜΑ
Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ