16.11.2012 11:32

Πρόγραμμα Διδακτικής Στήριξης για τους «αδύνατους» μαθητές στα Λύκεια

Πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για τους «αδύνατους» μαθητές, δηλαδή «δωρεάν φροντιστήριο», θα λειτουργήσει στα σχολεία, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη είναι υποστηρικτικός θεσμός της εκπαίδευσης και ταυτίζεται με τον αντίστοιχο θεσμό της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση. Απευθύνεται σε μαθητές όλων των τύπων Λυκείων, που υστερούν στη σχολική τους επίδοση, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να παρακολουθούν και να συμμετέχουν αποδοτικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, ή σε μαθητές που θέλουν να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Με αυτό τον τρόπο λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα, όπου παρατηρούνται υψηλά ποσοστά σχολικής αποτυχίας. Το πρόγραμμα που υλοποιείται κατά ομάδες Λυκείων της ίδιας εκπαιδευτικής περιφέρειας, εφαρμόζεται για τα βασικά μαθήματα των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και στα μαθήματα επιλογής ξένων γλωσσών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ