29.8.2012 11:56

Προφυλακιστέος ο 24χρονος εμπρηστής των Καρδαμύλων

- ΖΗΤΗΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η κατάθεση του 24χρονου Ι.Σ. ενώπιoν του Ανακριτή Χίου. Ο νεαρός που κατηγορείται συνολικά για 14 πυρκαγιές από το 2011 μέχρι και σήμερα, κρίθηκε ως προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί άμεσα στις δικαστικές φυλακές Χίου μέχρι τον ορισμό τακτικής δικάσιμου.
Ο 24χρονος από τα Καρδάμυλα κατέθεσε την απολογία του με γραπτό υπόμνημα μέσω της δικηγόρου του και αμέσως μετά η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου με τον Ανακριτή, συνεδρίασαν και αποφάσισαν ομόφωνα ότι πρέπει να προφυλακιστεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός μέσω της συνηγόρου υπεράσπισής του κατέθεσε αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο Ι.Σ. του καταλογίζει  εμπρησμό σε δάσος από πρόθεση, τελεσθέντα από κακοβουλία, και εμπρησμό κατ' εξακολούθηση από πρόθεση, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και πρόσωπα.
Την ίδια ώρα πάντως θετικά εξελίσσεται η έρευνα σχετικά με τον δράστη της μεγάλης πυρκαγιάς της Χίου, αφού αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η συνεχής έρευνα της ΕΥΠ σύντομα θα φέρει αποτελέσματα. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ