7.10.2016 21:43

«Προέχει η αξία του ανθρώπου» [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Δεκάδες πολίτες όλων των ηλικιών και των κοινωνικών τάξεων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ δίνοντας το «παρών» στην αντιρατσιστική συγκέντρωση που διοργανώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Βουνακίου.

Δεκάδες συνδικαλιστικοί φορείς και άλλα σωματεία έδωσαν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στα μηνύματα που εκφώνησαν προς τους παρευρισκόμενους οι διοργανωτές ζήτησαν άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μέσα από τον απεγκλωβισμό των προσφύγων, να μη δημιουργηθεί καμία νέα δομή ή hotspot καθώς και τον έλεγχο των υπαρχουσών δομών αποκλειστικά από το κράτος και όχι από άλλους φορείς ή Μ.Κ.Ο..

Με κορωνίδα των τοποθετήσεων αυτή του ιατρού Γιάννη Μαλαφή που εκπροσώπησε τον Σύλλογο των Ιατρών του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου οι διοργανωτές σημείωσαν ότι αξία πάνω από όλα έχει ο ίδιος ο άνθρωπος πέρα από χρώματα, εθνικότητες και θρησκείες.

«Το γνωρίζετε καλά ότι από την ημέρα που ξεκίνησε το μεταναστευτικό πρόβλημα ο φόρτος εργασίας μας έχει αυξηθεί σημαντικά. Όμως δεν σταματάμε να εστιάζουμε στους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της κατάστασης. Απομονώνουμε τις ακραίες φωνές και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε όλους ανεξαιρέτως. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», είπε καταχειροκροτούμενος ο Γιάννης Μαλαφής.

Η αντιρατσιστική συγκέντρωση έκλεισε με συναυλία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ