10.3.2014 10:59

Προβληματισμός στο Μαξίμου από τους τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ

Η ρήξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλου με τον πρώην πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου προβληματίζει το Μαξίμου σε σχέση με τη σταθερότητα της δικομματικής κυβέρνησης.

Ο φόβος είναι μήπως η αποστασιοποίηση που επέδειξαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν συμμετείχαν ούτε στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Ελιάς, ούτε στην άτυπη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος το απόγευμα της Κυριακής μεταφερθεί και σε άλλο επίπεδο, επηρρεάζοντας την κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας, τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη δουλειά της και πως η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί παρά τις διεργασίες στην Ελιά.

Ερωτηθείς για τη διαφωνία που έχει εκφράσει ο Μ.Χρυσοχοΐδης σε ό,τι αφορά το εγχείρημα της Ελιάς και η Φώφη Γεννηματά για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της στις ευρωεκλογές, ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι τόσο ο υπουργός Μεταφορών, όσο και η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας ανταποκρίνονται πλήρως στα κυβερνητικά τους καθήκοντα.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις για την Ελιά δεν εκφράζονται μόνο από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, αλλά και από βουλευτές που στηρίζουν με την ψήφο τους το δικομματικό συνασπισμό.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι στην άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που συγκάλεσε το απόγευμα της Κυριακής ο Ευ.Βενιζέλος συμμετείχαν σχεδόν οι μισοί βουλευτές (απουσίαζαν 11 από τους 27). Ανάλογος αριθμός βουλευτών δεν εμφανίστηκε στη Συνδιάσκεψη της Ελιάς.

Οι κινήσεις αυτές σημειώνονται στη σκιά της απόφασης του Γ.Παπανδρέου να μην συμμετέχει στην Ελιά. Για την απόφαση αυτή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα της Παρασκευής με τον πρώην πρωθυπουργό, κατά την οποία ο Ευ.Βενιζέλος επισήμανε στον Γ.Παπανδρέου ότι «η αντοχή και η επιτυχία αυτής της κυβέρνησης είναι προϋπόθεση για να μην διασυρθείς πολιτικά».

Κατόπιν αυτών, ο Ευ.Βενιζέλος απηύθυνε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προειδοποίηση για τη σταθερότητα της κυβέρνησης.

Το κλίμα αυτό προβληματίζει το Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός το μόνο που δεν επιθυμεί αυτή τη στιγμή, εν μέσω της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και μπαίνοντας στην ευθεία για τη διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου είναι να δημιουργηθεί πρόβλημα στον δικομματικό συνασπισμό.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι και παρακολουθούν με πολύ προσοχή τα όσα διαδραματίζονται στο ΠΑΣΟΚ. Διατηρούν, δε, ανοικτή γραμμή με τη Χαρ. Τρικούπη, προσπαθώντας να πληροφορηθούν όλες τις εξελίξεις.

Η.Κ.

Newsroom ΔΟΛ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ