8.6.2016 16:16

"Προβληματική η πρόταση για την ένταξη προσφυγόπουλων στα σχολεία της Χίου"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ

Προβληματική και πρόχειρη, θεωρεί την πρόταση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία της Χίου από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Σε ανακοίνωσή του, μεταφέρονταν την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σημειώνει ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν μπορεί να καταστεί εφικτή, τη στιγμή που η κυβέρνηση προχωρά σε συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων, τμημάτων δημοτικών σχολείων καθώς σε μειώσεις των προσλήψεων στους εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο η Γενική Συνέλευση των δασκάλων αναγνωρίζει την αναγκαιότητα τα παιδιά των προσφύγων να στηριχθούν εκπαιδευτικά μέσα από δημιουργική απασχόληση και προετοιμασία για μία πιο μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα, ανεξάρτητα από την πορεία και τη διάρκεια παραμονής τους στη χώρα μας.

«Άμεσα να συγκροτηθούν στις δομές προσωρινής διαμονής των προσφύγων αλλά και αξιοποιώντας τα δημόσια σχολεία μέσα στο καλοκαίρι,  κέντρα εκπαιδευτικής στήριξης, με δημιουργική απασχόληση, διδασκαλία της μητρικής γλώσσας και τη ελληνικής γλώσσας, δημιουργία βιβλιοθηκών, κ.α.

Το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να περιμένει, δεν δέχεται αναβολή και δεν αφορά τον Σεπτέμβρη του 2016. Για τα παιδιά αυτά η εκπαιδευτική στήριξη μέσα από διάφορες μορφές είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας. Είναι κρίσιμο αυτά τα παιδιά να νιώσουν ότι ζουν –όσο αυτό είναι δυνατόν- σε κανονικές ανθρώπινες συνθήκες και πλευρά αυτής της ανάγκης είναι η μαθησιακή, διαπαιδαγωγητική διαδικασία», αναφέρει η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ