4.9.2013 12:11

Προβάλλουν ταινίες κόντρα στην κρίση

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου και η ΕΛΜΕ Χίου στα πλαίσια πρωτοβουλιών τους για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Χίου συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 6/9 και την Τρίτη 10/9 στο Cine Κήπος με ώρα προβολής τις 20.30, τις ταινίες CATASTROIKA και Μαθήματα Ζωής.

Το «CATASTROIKA» των Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη που προβάλλεται την Παρασκευή 6/9, αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Δύσης προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μια χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.

Τα «Μαθήματα ζωής» του σκηνοθέτη Τόνι Κέι που προβάλλεται την Τρίτη 10/9, συνιστά ένα αμείλικτο κατηγορώ για την πραγματικότητα ενός διαλυμένου σχολικού συστήματος και θλιβερό πορτρέτο αδιάφορων γονιών, εκτός ελέγχου παιδιών και καθηγητών στα όρια τους- τα Μαθήματα ζωής έχουν ευγενείς σκοπούς και άφθονο πάθος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ