10.9.2013 17:08

Προ των πυλών «το iPhone των φτωχών»

Υστερα από μήνες έντονων φημολογιών, διαρροών και υποθέσεων, η Apple παρουσιάζει απόψε το νέο της καμάρι –το iPhone 5S – που φιλοδοξεί να είναι η απάντηση του αμερικανικού γίγαντα στην εντυπωσιακή εισβολή της Samsung στην αγορά των «έξυπνων τηλεφώνων».

To νέο υψηλής τεχνολογίας smartphone, της μετά Στιβ Τζομπς εποχής της Apple, αναμένεται να είναι εφοδιασμένο με έναν ανιχνευτή δακτυλικού αποτυπώματος και να διαθέτει τεράστια χωρητικότητα δεδομένων – έως και 128GB – αλλά θα έχει το ίδιο μέγεθος και σχήμα με το iPhone 5.

Ωστόσο οι φήμες για το τι θα παρουσιαστεί στην αποψινή εκδήλωση στην Καλιφόρνια δεν έπαψαν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και των επενδυτών – οι μετοχές της Apple έκλεισαν ψηλότερα τη Δευτέρα κοντά στα 508 δολάρια.

Και αυτό διότι τα διεθνή μέσα ενημέρωσης προεξοφλούν ότι απόψε η Apple δεν θα παρουσιάσει μόνο το υπερσύγχρονο 5S αλλά και ένα κατά πολύ φτηνότερο μοντέλο, το 5C, το οποίο θα απευθύνεται σε αναδυόμενες αγορές και μια πολύ φτωχότερη πελατεία – θα μπορεί να το κρατήσει στα χέρια του ένας Ασιάτης ή ένας Αφρικάνος με πολύ μικρότερο εισόδημα.

Η διείσδυση της Apple σε ανεκμετάλλευτες ως τώρα αγορές θεωρείται από πολλούς αναλυτές ως κομβικό σημείο για την εταιρεία που είδε τις μετοχές της να χάνουν 28% της τιμής τους, καθώς οι πωλήσεις των πανάκριβων iPhone 5 και νέων iPad ακολούθησαν την κατιούσα.

Η ιστορία των iPhone

Εχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που το καλοκαίρι του 2007 o Στιβ Τζομπς παρουσίασε στο κοινό το πρωτοποριακό iPhone 2G. Εκείνο το μοντέλο χρειάστηκε 73 ημέρες για να ξεπεράσει το όριο του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων. Ηταν αρκετό όμως για να αλλάξει ριζικά την αγορά της κινητής τηλεφωνίας και τις καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών.

Εναν χρόνο αργότερα, το iPhone 3G πούλησε ένα εκατομμύριο κομμάτια σε τέσσερις ημέρες! Το iPhone 3GS το 2009 χρειάστηκε τρεις ημέρες για να ξεπεράσει το ένα εκατ. πωλήσεις. Το iPhone 4 το 2010 πούλησε σε τρεις ημέρες 1,7 εκατ. κομμάτια. Το iPhone 4S, το 2011, πούλησε τέσσερα εκατ. κομμάτια σε τρία 24ωρα. Και πέρυσι, το iPhone 5 πούλησε πέντε εκατ. κομμάτια σε διάστημα 72 ωρών, προτού ωστόσο δει τις πωλήσεις να σημειώνουν μεγάλη κάμψη σε μια παγκόσμια οικονομία που βυθίζεται στην κρίση και στην ύφεση.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ