10.8.2016 15:24

«Πρέπει να αντεπιτεθούμε»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟN Γ.Γ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά όργανα των φορέων του κλάδου να μη δεχτούν την εξαθλίωση που μας οδηγούν, να μην εγκλωβιστούν ξανά στις κάλπικες υποσχέσεις της κυβέρνησης, απεύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου Κώστας Χατζιάρας, από το βήμα του Εργατικού Κέντρου Χίου. Στη συνέντευξη τύπου τον συνόδεψαν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Οικοδόμων Χίου Ξενοφών Αξιώτης και ο Μιχάλης Ρέπας.

 Τόνισε ότι από το 2005 και μετά ο κλάδος της οικοδομής  έχει καταρρεύσει και επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθούν στα συνδικαλιστικά τους όργανα.

«Δυναμώστε τις θέσεις των συνδικαλιστικών σας φορέων, ελάτε να οργανωθούμε καλύτερα, να προετοιμαστούμε για πιο μαζικούς κι ανεβασμένους αγώνες! Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, το χτύπημα στο ασφαλιστικό, η φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων δεν τους αρκεί» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο Γ. Γραμματέας τους κάλεσε να μην συμβιβαστούν με αυτή την πολιτική που έχει ως μόνο και αποκλειστικό στόχο να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί.

« Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ. Πρέπει να προετοιμάσουμε τη δική μας αντεπίθεση σε κάθε χώρο δουλειάς, να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης, να συντονίσουμε τις δυνάμεις και να παλέψουμε συντονισμένα παντού για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, κοινωνικές παροχές», πρόσθεσε  και αποκάλυψε ότι ήλθε στη Χίο να απολαύσει μερικές μέρες διακοπές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ