26.2.2014 10:33

Πρεμιέρα της ΝΕΡΙΤ στις 27 Απριλίου

Στις 27 Απριλίου θα αρχίσει να λειτουργεί επίσημα η ΝΕΡΙΤ, δήλωσε χθες ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής. Σε συνέντευξή του (Ρ/Σ ΒΗΜΑ), ο κ. Καψής δήλωσε ότι θα προηγηθεί, μέσα στον Μάρτιο, πιλοτικά η εκπομπή του προγράμματος της ΝΕΡΙΤ, καθώς θα ολοκληρώνεται η διαδικασία των προσλήψεων. Αναφορικά με το πρόγραμμα, σημείωσε ότι από το νέο διοικητικό συμβούλιο, που έχει συγκροτήσει επιτροπές προγράμματος, έχουν ζητηθεί προτάσεις για εκπομπές, που βρίσκονται στη φάση της αξιολόγησης. «Σε συνεργασία με τη Δ.Τ. είχαν παραγγείλει ταινίες και σειρές που θα αρχίσουν να προβάλλονται από τον Μάρτιο. Και η τυπική έναρξη της λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ θα έχει γίνει μέχρι τις 27 Απριλίου, γιατί η 27η Απριλίου είναι η τελευταία ημερομηνία, όπως ορίζεται στη συμφωνία με την EBU, κατά την οποία θα αρχίσει να λειτουργεί πλήρως η ΝΕΡΙΤ. Και τότε θα έχει ολοκληρώσει και τις προσλήψεις από το ΑΣΕΠ. Προχωράει αυτή η διαδικασία, όπως και των δημοσιογράφων».

Για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ, ο κ. Καψής είπε ότι έχουν δοθεί μέχρι τώρα περίπου 30 εκατ. ευρώ και για την καταβολή του υπολειπόμενου ποσού εκκρεμεί απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για το πώς θα γίνει ο υπολογισμός με βάση το ενιαίο μισθολόγιο.
πηγη: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ