28.5.2012 15:39

Πρεμιέρα για τη Γιορτή Χιώτικης Γεύσης

Ο Δήμος Χίου στοχεύοντας να προβάλει τη τοπική γαστρονομία και γενικότερα το γαστρονομικό τουρισμό διοργανώνει Γιορτή Χιώτικης Γεύσης, την αύριο Τρίτη στις 18.30 στην Κεντρική Πλατεία Βουνακίου.  Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του «6ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Βοτανικών Κήπων», το οποίο λαμβάνει χώρα στο νησί μας το ίδιο διάστημα.
 
   Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επαγγελματίες χώρων εστίασης, παραγωγοί, καθώς και δημότες μας, που θα παρασκευάσουν πιάτα με συστατικά, προϊόντα της χιακής γης και συνταγές προερχόμενες από την τοπική γαστρονομική κληρονομιά.  Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιήσει ομιλία ο ξεναγός – ιστορικός κ. Θωμάς Καραμουσλής με θέμα  «Χρήσεις αρχαίων βοτάνων στην καθημερινή ζωή της Χίου».
 
   Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο δήμος Χίου, απευθύνει κάλεσμα στους συμπολίτες μας να συμμετέχουν με την παρουσία τους, στην εκδήλωση – γνώσης και προβολής των τοπικών προϊόντων, ως βασικών συστατικών της χιακής κουζίνας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ