29.10.2012 9:52

Πράξη αντίστασης; (ΦΩΤΟ)

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

 
Η Ελληνική Σημαία γιορτάζει και τιμάται κάθε χρόνο στις 27 Οκτωβρίου, παραμονή της επετείου του «Όχι».
Στην Χίο το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, όπως και σε κάθε άλλη Ελληνική πόλη, πήρε την πρωτοβουλία να κάνει μια συμβολική κίνηση.
Έκανε υποστολή της κατοχικής σημαίας της Ε.Ε. στους περισσότερους προσβάσιμους Δημόσιους χώρους.
 
Συγκεκριμένα υποστάλθηκαν οι σημαίες της Ε.Ε. στους κάτωθι χώρους:
1. Νότιος Φάρος Κεντρικού Λιμένα Χίου
2. Θέση πρόσδεσης επιβατικών πλοίων Κεντρικού Λιμένα Χίου
3. Κεντρική πλατεία Χίου – έναντι κτιρίου πρώην Νομαρχίας
4. Μνημείο Αφανή Ναύτη στον Βροντάδο Χίου
5. Παραλία Αγίας Φωτεινής
 
Μετά την υποστολή, η εκάστοτε σημαία διπλώθηκε και τοποθετήθηκε δίπλα στον ιστό της μαζί την κάτωθι προκήρυξη:

 

Γιατί το ΕΠΑΜ προχωρά στην υποστολή της σημαίας ης Ε.Ε;
Η 28η Οκτωβρίου είναι για τον Ελληνικό Λαό ημέρα γιορτής, ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής, ημέρα ταυτόχρονα περισυλλογής.
Σήμερα, 72 ολόκληρα χρόνια μετά, εμείς στεκόμαστε ακόμα όρθιοι γιατί οι παππούδες και οι πατεράδες μας ξεπερνώντας τον εαυτό τους και παραγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τους κινδύνους, αποφάσισαν να αντισταθούν, να πολεμήσουν και να θυσιαστούν για τη λευτεριά τη δική τους και της πατρίδας μας.
Σήμερα, 72 ολόκληρα χρόνια μετά, εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) θυμόμαστε και τιμούμε τους αγωνιστές και τα θύματα αυτού του μεγάλου Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα που ξεκίνησε στα βουνά της Πίνδου τον Οκτώβριο του ’40, για να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια με το έπος της Εθνικής Αντίστασης.
Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του Ε.ΠΑ.Μ., «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», έχουμε πάρει την απόφαση να μηνσκύψουμε το κεφάλι στους νέους καταχτητές, αποδεχόμενοι παθητικά τη μοίρα που μας επιφυλάσσουν. Ακολουθώντας το παράδειγμα Εκείνων, θα πούμε το μεγάλο ΟΧΙ. Το δικό μας ΟΧΙ.
Γιατί σήμερα αντιμετωπίζουμε χειρότερους κινδύνους και νέα εισβολή, πιο ύπουλη και πιο συγκαλυμμένη από τότε, γι’ αυτό πιο επικίνδυνη και καταστροφική.
Τα νέα δεσμά της χώρας χαλκεύονται από μια Ευρωένωση που, με τις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισσαβώνας και τις κατευθύνσεις των διορισμένων που την διοικούν, σύρει τους λαούς της Ευρώπης στην παθητική αποδοχή των σχεδίων των τραπεζιτών και των τοκογλύφων.
Μια Ε.Ε. απέραντο κρεματόριο για τους λαούς της Ευρώπης, στα χνάρια του Γ’ Ράϊχ, που με τον μηχανισμό του Ευρώ γεννά την αδικία και τρέφει την κακουργία.
Γι’ αυτό σήμερα, τιμώντας τους αγώνες των ηρώων του Αλβανικού Έπους και της Εθνικής Αντίστασης, προχωρούμε σε μια συμβολική πράξη, διαδηλώνοντας την απόλυτη αντίθεσή μας στο νέο κατοχικό καθεστώς που ρίχνει βαριά τη σκιά του σε ολόκληρη την χώρα.
 Υποστέλλουμε σήμερα, αλλά και κάθε ημέρα, τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμβολο του καταχτητή με τη μορφή που έχει σήμερα, από όλους τους χώρους και τα δημόσια κτίρια που μπορούμε να φτάσουμε, σε όλη την Ελλάδα.
 
ΛΑΕ, ΜΠΡΟΣΤΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΚΛΑΒΙΑ
ΠΟΛΕΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ