11.4.2012 16:52

Πράσινοι κάδοι και στη Χίο

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΛΗΓΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

 
Με στόχο την αδρανοποίηση και καύση των ληγμένων φαρμάκων ξεκίνησε και στη Χίο το πρόγραμμα ανακύκλωσης τους, η οποία γίνεται σε πράσινους ειδικούς κάδους που βρίσκονται έξω από τα φαρμακεία.
 
Η συγκεκριμένη δράση, που ξεκίνησε από την Αθήνα τον προηγούμενο μήνα και σταδιακά εξαπλώνεται και στην ελληνική περιφέρεια, προέκυψε έπειτα από τη διαπίστωση του Υπουργείου Υγείας ότι 4 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά έχουν μετατραπεί σε μικρές αποθήκες ληγμένων φαρμάκων.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εναποθέτουν τα φάρμακα, μαζί με τις συσκευασίες τους, στα ειδικά σημεία που φέρουν την ένδειξη του ΙΦΕΤ, οποίος μαζί με τον ΕΟΦ και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο έχουν αναλάβει τη λειτουργία του προγράμματος.
 
Οι ποσότητες των φαρμάκων, που θα συλλέγονται, θα συγκεντρώνονται από τις φαρμακαποθήκες και στη συνέχεια θα μεταφέρονται στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας. Το ΙΦΕΤ θα έχει την ευθύνη της αποστολής των ποσοτήτων αυτών σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού, τα οποία θα φροντίζουν για την αδρανοποίηση και την καύση τους.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ