22.9.2015 16:23

Πράσινο φως για το ακίνητο Μπελλέ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Την πολυπόθητη όσο και δύσκολη, έγκριση του Πράσινου ταμείου για τη χρηματοδότηση της αγοράς  του ακινήτου Μπελλέ  στη Μιχ. Λιβανού έλαβε ο Δήμος Χίου.

Η έγκριση αυτή, αν μη τι άλλο, θεωρείται επιτυχία και καταδεικνύει μια εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη πρόταση που κατατέθηκε από τον Δήμο προς το ταμείο και για αυτό εγκρίθηκε παρά τον υψηλό ανταγωνισμό με πολλές άλλες προτάσεις από όλη την Ελλάδα  που διεκδικούσαν στα 3.430.000€.

Το ακίνητο Μπελλέ , υπενθυμίζουμε υπολογίζεται στις 402.000 ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί αφού επισκευαστεί κ.λπ για τις ανάγκες του Δήμου για κοινωνικές εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις.

Το κτίριο καταλαμβάνει έκταση περίπου 300 τ.μ και είναι διώροφο ενώ το γεγονός ότι είναι στην καρδιά της πόλης, αναδεικνύει κι  άλλο την αξία του.

Με την ένταξη ξεκινά η διαδικασία για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας του κτιρίου που ο Δήμος οφείλει να έχει ολοκληρώσει μέχρι τέλος Νοεμβρίου όπως και της αναζήτησης για άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα αφορά στην επισκευή του.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ