21.6.2013 14:21

Πραγματική...Σκύλλα

Ο ΔΗΜΟΣ, ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΑΝΑΣΧΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΗ

Μια τρύπα στο νερό, θα έχει κάνει η Τεχνική Υπηρεσία, αν δεν καταφέρει να ολοκληρώσει τις εργασίες  στον βασικό άξονα του σχεδιασμού για τον έλεγχο του όγκου των νερών που κατεβάζει ο κύριος κορμός του ρέματος της Σκύλας, στην Ευρετή, κοντά στο παλιό καμίνι του Μπάρα, εκεί που με βάση τη μελέτη προβλέπεται να κατασκευαστούν οι κεντρικοί ταμιευτήρες που θα συγκρατούν τα νερά της βροχής.

To ολοκληρωμένο

Προς το παρόν έχει ολοκληρωθεί η φάση των εργασιών του δεύτερου άξονα, με την κατασκευή του ανασχετικού φράγματος και του ταμιευτήρα υποδοχής πίσω από τα νερά του Πάγκαλου στην οδό παπά Νικόλα Ξενάκη και το δίκτυο υποδοχής των νερών της βροχής  στην περιοχή της οδού Βερίτη.

Το ελλιπές

Η ολοκλήρωση της πρώτης και σοβαρότερης φάσης του έργου, καθυστερεί επειδή όπως δηλώνει ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν οι ταμιευτήρες υποδοχής του μεγαλύτερου όγκου των νερών της βροχής θα γίνουν μέσα στην κοίτη του ρέματος ή σε παρακείμενο οικόπεδο όπως προβλέπει η αρχική μελέτη, στην πάροδο της οδού Παναγίας Ευρετής/Γ. Παπανδρέου. Στην δεύτερη περίπτωση  θα πρέπει να απαλλοτριωθεί ένα τμήμα του οικοπέδου κοντά στο παλιό καμίνι. Επειδή η διαδικασία καθυστερεί, οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται ότι κάπου υπάρχει εμπλοκή και υποστηρίζουν ότι αν δεν γίνουν οι απαραίτητες εργασίες σε  αυτό το σημείο, θα είναι σα να μην έχει γίνει τίποτα και στην πρώτη νεροποντή θα πνιγούν πάλι το Βαρβάσι και η Ευρετή, από τα νερά και τις φερτές ύλες που θα κατεβάσει ο κύριος κορμός του ρέματος.

Στον Παρθένη

Παράλληλα, για να γίνει πιο αποτελεσματικό το έργο, οι Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν ζητήσει από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου την κατασκευή και ενός  ανασχετικού φράγματος μέσα στον Παρθένη. Για το έργο αυτό, που θεωρείται σημαντικό, έχει ζητηθεί έγκριση συμπληρωματικής σύμβασης και βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάρτιση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ