28.2.2014 20:18

Που πήγαν οι νέοι αγρότες;

Μια αυταπάτη ή στην καλύτερη περίπτωση ένα ανοργάνωτο σχέδιο είναι η προσδοκία ότι οι νέοι μπορούν να επιστρέψουν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Η αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας την Τετάρτη το βράδυ γέμισε στην εκδήλωση παρουσίασης από την ΕΤΑΧ και τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης των προϋποθέσεων ένταξης στο πρόγραμμα «Νέων Αγροτών», από ένα πλήθος προσώπων όμως που μάλλον δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του προγράμματος.
Παρόντες στην πλειοψηφία τους είτε ήδη δραστηριοποιούμενοι στην αγροτική παραγωγοί επαγγελματίες, που βλέπουν σαν δέλεαρ μια ενίσχυση ύψους 20.000 ευρώ, αν μεταφέρουν μέρος της δραστηριότητας τους στο όνομα της γυναίκας τους, είτε πρόσωπα που ελάχιστα έπειθαν ότι πήγαν συνειδητά και θα ακολουθήσουν τον πρωτογενή τομέα.
Μήπως εν τέλει η πεποίθηση ότι η γη είναι ικανή να μας θρέψει εκφέρεται για να έχουμε τίποτα να λέμε και να ταΐζουμε την αναβλητικότητα μας; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ