6.8.2015 11:25

Πότισαν…την ελπίδα [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΕΝΔΡΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΟΝΗΣ, ΜΕ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΙΚΡΟΝ

Πρόσκοποι,  μέλη της Ένωσης Ομογενών Χίου, του Ομίλου Chios Marine Club, των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων και Μηχανικών και ο δήμος Χίου με την υδροφόρα που διέθεσε, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΜΙΚΡΟΝ και περιποιήθηκαν τα δενδρύλια που είχαν φυτέψει τον Οκτώβριο του 2014 στην περιοχή  του καμένου δάσους της Νέας Μονής. Η συμμετοχή ήταν μικρή, αλλά οι λίγοι εθελοντές  δούλεψαν με μεράκι, παρήγαγαν πολύ δουλειά και ικανοποιήθηκαν από το αποτέλεσμα.

«Είναι σημαντικό να ξαναγεννηθεί ένα δάσος  και να έχεις την ηθική ικανοποίηση ότι κάτι πρόσφερες κι’ εσύ γι’ αυτό», τόνισαν στον «π» μικροί και μεγάλοι

Με την καθοδήγηση και συνεργασία των μελών της ΟΜΙΚΡΟΝ, μικροί οι  εθελοντές έσκαψαν, πότισαν τα μικρά δέντρα που έχουν αρχίσει να φυτρώνουν και δημιούργησαν «νεροδιαβασιές» για την καλύτερη εκμετάλλευση των ποτιστικών εποχιακών νερών με τη μέθοδο της βαρύτητας.

«Τα φυτέψαμε πριν δέκα μήνες, αλλά διαπιστώσαμε ότι ευτυχώς η περιοχή έχει πολύ υγρασία και έτσι το κενό διάστημα δεν είχαμε σοβαρές επιπτώσεις στα φυτεμένα. Οι απώλειες είναι στα φυσιολογικά όρια», δηλώνει ο πρόεδρος της ΟΜΙΚΡΟΝ  Νίκος Ροδάκης.   Σε αντιδιαστολή  με την περσινή  μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών στη φύτευση, όπου εργάστηκαν  περισσότερα από 400 άτομα, χαρακτήρισε   «μη αναμενόμενη»  την απουσία του κόσμου από το πότισμα την Τετάρτη,  στο οποίο συμμετείχαν μόνο τριάντα εθελοντές.

«Μάλλον  ο κόσμος  προτίμησε τη δροσιά της θάλασσας», πρόσθεσε. Αναμενόμενες  όμως είναι, δυστυχώς, οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από τις επιδρομές  κατσικιών  ασυνείδητων κτηνοτρόφων, που δεν ελέγχουν τα κοπάδια τους ή τα οδηγούν σκόπιμα σε απαγορευμένες ζώνες.

Σημαντικό είναι ότι συμμετείχαν αρκετά νέα παιδιά και οικογένειες. Η δράση  ολοκληρώθηκε με επιτόπιο πλούσιο   κέρασμα που παρέθεσε η Ένωση Ομογενών.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ