16.3.2015 17:35

Πόσο «Start Up» είμαστε;

ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΙΔΕΑ, ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Υπάρχουν ιδέες; Κι αν υπάρχουν μπορούν να υλοποιηθούν;

Δύο βασικά ερωτήματα έρχεται να απαντήσει στο μέτρο του εφικτού το γραφείο που άνοιξαν στη Χίο ο Μίλτος Καραβάς και η ΓαβριέλαΞάνθου με σκοπό να μπορέσουν να υλοποιήσουν οποιαδήποτε ιδέα τους παρουσιαστεί ή τους κατατεθεί, χρησιμοποιώντας κάθε εργαλείο που παρέχει η αγορά, το ίντερνετ, το μάρκετινγκ.

«Το «Start Up»έχει ως βάση τη δημιουργία και την καινοτομία με μικρή χρηματοδότηση έχοντας σαν στόχο την ταχύτητα ανάπτυξη της επιχείρησης και σαν προέκταση το άμεσο κέρδος. Παράλληλα είναι κάτι το οποίο θέλουμε να περάσουμε στην Χίο και ειδικά στους νέους  που έχουν μεγάλες δυνατότητες και όνειρα για το μέλλον και οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι μέσα στην κρίση», εξηγεί ο Μίλτος Καραβάς στον «π».

Η ιδέα για την «Chios Start Up» και τις υπηρεσίες της ήρθε παρατηρώντας καθημερινά τις ανάγκες της αγοράς. Αφουγκράστηκαν λοιπόν αυτές τις ανάγκες και δημιούργησαν υπηρεσίες που πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να προσφέρουν στον τόπο μας κάτι καλύτερο από αυτό που ήδη υπάρχει στον τομέα της επιχειρηματικότητας . «Έχουμε όρεξη και μεράκι για αυτό που κάνουμε και την ομάδα μας χαρακτηρίζει η δημιουργικότητα και η συνεργατική διάθεση. Εξάλλου το slogan μας είναι «Σημερινές ιδέες.. αυριανή πραγματικότητα» το οποίο μας αντιπροσωπεύει απόλυτα», εξηγεί από την πλευρά της η ΓαβριέλαΞάνθου.

Η κρίση είναι και ευκαιρία

Οι περισσότεροι θα έβλεπαν διστακτικά ένα οικονομικό άνοιγμα την τρέχουσα περίοδο. Εξάλλου, τάση της κρίσης είναι η εσωστρέφεια και επομένως τόσο η εξασφάλιση κεφαλαίων όσο και η εκταμίευση από ήδη υπάρχοντες πιστώσεις λειτουργούν αποτρεπτικά για κάποιον που επιθυμεί να ξεκινήσει μια δουλειά ή να θέσει σε εφαρμογή μια ιδέα. «Λόγω του δύσκολου πολιτικού κλίματος επιλέξαμε την αυτόνομη δράση και αναλάβαμε την ευθύνη για τη δημιουργία της επιχείρησής μας. Ταυτόχρονα βρέθηκαν και οι σωστοί συνεργάτες και η απόφαση ελήφθη. Άποψή μας είναι ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες σε  ανήσυχους ανθρώπους για δράση και επιχειρηματικότητα», ισχυρίζονται στην «Chios Start Up» και κάπου εκεί η διαδικασία για κάποιον που έχει μια ιδέα αλλά δεν ξέρει από που να ξεκινήσει και πως θα την υλοποιήσει γίνεται αρκετά ευκολότερη.

Σε ποιους απευθύνεται η Start Up

Η start up απευθύνεται σε ήδη υφιστάμενους ή μελλοντικούς  επιχειρηματίες  που είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν σοβαρά για την επιχείρησή τους.  Προπάντων σε όλα αυτά τα «μυαλά» που έχουν δημιουργικότητα, όρεξη και μεράκι για δουλειά. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε διαμόρφωσαν και τον χώρο του γραφείου τους έτσι ώστε να μπορεί ένα άτομο  ή 

μια ομάδα ατόμων να δουλέψει εδώ, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον  που θα παρέχει ό,τι ακριβώς χρειάζεται.

Τι προσφέρει και τι καλύπτει

  • Ανάπτυξη και σχεδιασμός επιχειρηματικού πλάνου μιας επιχείρησης (business plan).
  • Υπηρεσίες διαδικτύου και προγραμματισμού.
  • Υποστήριξη διαδικτυακών εφαρμογών
  • ServiceΗ/Υ, Tablet, παιχνιδομηχανές
  • Ενοικίαση επαγγελματικού χώρου με την ώρα/μέρα/μήνα.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 22710-44653 και 2271100359 και στο www.chiosstartup.com

 

Παράλληλα με τα παραπάνω, το γραφείο διαχειρίζεται ήδη και την τουριστική σελίδα www.chios-greece.grέναν τουριστικό κόμβο που παρέχει πληροφορίες για τη Χίο, με ένα ανεπτυγμένο δίκτυο συνεργατών – επιχειρήσεων και μέλη που επωφελούνται μια σειρά από προνόμια.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ