6.6.2016 10:34

Πόσο μπροστά!

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΪΔΙΝΙΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ AIRBUS ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΘΙΣΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Οι τουρκικές αρχές έχουν βύθισαν ένα Airbus A300 έξω από ένα θέρετρο στο Αιγαίο, όχι επειδή ήταν ρωσικό και παραβίασε τα σύνορα, αλλά με στόχο την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού στην περιοχή.

Το γιγαντιαίο αεροπλάνο στάλθηκε στο βυθό της θάλασσας στις 4 Ιουνίου στα ανοικτά του δημοφιλούς θερέτρου στο Κουσάντασι στο Αϊδίνι.Η βύθιση του γιγαντιαίου αεροπλάνου, με άνοιγμα φτερών 44 μέτρα και μήκος 54 μέτρα, έχει ως στόχο τη δημιουργία τεχνητού υφάλου για καταδύσεις, ασχολία εξαιρετικά δημοφιλής ανάμεσα στους πιο έμπειρους δύτες. 

Μόλις βυθίστηκε το αεροσκάφος, το σκεπτικό ήταν να λειτουργήσει σαν ύφαλος, να γίνει μαγνήτης για την υποβρύχια χλωρίδα και πανίδα. Το 36χρονο αεροσκάφος είχε αγοραστεί από το δήμο του Αϊδινίου, από μια ιδιωτική αεροπορική επιχείρηση για 270.000 τουρκικές λίρες, ή αλλιώς περίπου 100.000 ευρώ.  

Η Τουρκία αναζητά νέους τρόπους για την προώθηση της βασικής τουριστικής βιομηχανίας της, η οποία αναμένεται να υποστεί πλήγμα φέτος λόγω της κατάστασης της ασφάλειας, μετά από τις θανατηφόρες επιθέσεις σε πολλές περιοχές. «Στόχος μας είναι να κάνουμε το Κουσάντασι κέντρο του καταδυτικού τουρισμού», δήλωσε ο δήμαρχος του Αϊδινίου, Εζλέμ Τσερτσιόγλου.  

"Ο στόχος μας είναι η προστασία της υποβρύχιας ζωής. Και με αυτούς τους στόχους στο μυαλό, έχουμε γίνει μάρτυρες σε ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια του κόσμου".   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ