29.1.2015 17:34

Πόσο ευχαριστημένοι είναι;

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΙΤΗ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ.... ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ

«Πόσες και πόσες φορές δεν εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας και τις ενστάσεις μας; Τι κι αν έγιναν συναντήσεις επί συναντήσεων για το έργο; Το αποτέλεσμα είναι ότι λίγα λεπτά να είχε διαρκέσει ακόμη η βροχόπτωση σήμερα θα κλαίγαμε». Αυτά αναφέρει στον «π» επιχειρηματίας της οδού Βερίτη με αφορμή την πρόσφατη πλημμύρα που προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Μέσα από το απλό ερώτημα που θέτουν: «πόσο ευχαριστημένη είναι η Τεχνική Υπηρεσία και η Δημοτική Αρχή για τη συμπεριφορά των νέων αυτών έργων», οι επιχειρηματίες ζητούν αν μη τι άλλο, όχι νέες ωραιοποιημένες αλήθειες. «Το έργο δεν δούλεψε. Δεν συμπεριφέρθηκε όπως περιμέναμε και γι΄ αυτό δικαιούμαστε απαντήσεις ως δημότες και ως επιχειρήσεις. Φωνάζαμε για τις αστοχίες που θα προκύψουν. Ζητήσαμε τροποποιήσεις και αλλαγές στη μελέτη και στην κατασκευή του έργου όχι επειδή είμαστε ειδικοί, που δεν είμαστε, αλλά από την εμπειρία που έχουμε σωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθώντας τη συμπεριφορά της περιοχής. Δυστυχώς κανείς δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων», συμπληρώνει ο ίδιος.

Κοινωνία σε αμφισβήτηση

Οι πολίτες αμφισβητούν συνολικά την επάρκεια των έργων, ενώ η αποστασιοποίηση της Δημοτικής Αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας από την δημόσια θέση για το τι έφταιξε, ενισχύει ακόμη περισσότερο το ήδη καχύποπτο κλίμα. «Είναι λογικό να μη βγαίνει ένας υπηρεσιακός παράγοντας να πάρει θέση και να αξιολογήσει την κατάσταση; Που είναι εκείνοι που σχεδίασαν και κοστολόγησαν τις παρεμβάσεις; Στην Βερίτη αντί να μας ελαφρύνουν από τις ποσότητες νερού που δεχόμασταν, με το έργο που έγινε προσέθεσαν κι άλλες ποσότητες από τις γύρω περιοχές, ενώ την ίδια ώρα τα δίκτυα μίκρυναν αναφορικά με το μέγεθος που έπρεπε να έχουν. Η Σκύλα λοιπόν δεν δούλεψε, ο αγωγός της Βερίτη που στέλνει τα νερά στον Παρθένη σχεδόν λειτούργησε ανάποδα προκαλώντας «έμφραγμα» στο νερό που είχε μείνει στο δρόμο. Μπορεί στην καθημερινότητα να βελτιώθηκε η συμπεριφορά του οδικού δικτύου ωστόσο το έργο έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και δυνατότητες που μας κάνουν να φοβόμαστε ακόμη και την ψιχάλα πλέον», καταλήγει ο επιχειρηματίας.

Τι προτείνουν

Σχεδόν αποσβολωμένοι, μιας και κανείς δεν δίνει απαντήσεις, οι επιχειρηματίες της Βερίτη θεωρούν εν μέρη υπεύθυνο για τις ποσότητες νερού που κατέκλυσαν την περιοχή το νταμάρι της «Μπάραινας» όπως το περιγράφουν, στο οποίο ζητούν να γίνουν παρεμβάσεις για να απορροφά το υπέδαφος τις ποσότητες νερού που συγκεντρώνονται. Θα εισακουστούν όμως οι παραινέσεις τους; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ