2.3.2013 16:10

Πώς θα καταβληθεί το επίδομα τέκνων σε όλους τους πολυτέκνους

Σε 500 ευρώ ορίστηκε, με νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, το επίδομα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, το οποίο δικαιούνται και οι μετανάστες εφόσον διαμένουν πάνω από 10 χρόνια στην Ελλάδα και τα παιδιά τους έχουν την ελληνική υπηκοότητα.
Προϋπόθεση για τις τρίτεκνες οικογένειες είναι το φορολογητέο εισόδημά τους να μην ξεπερνάει τα 45.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για οικογένειες με 4 παιδιά και κατά 4.000 για κάθε παιδί άνω των τεσσάρων.
Το επίδομα καταβάλλεται σε 3 δόσεις κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης που υποβάλλεται μέσω Taxisnet.
Καταβάλλεται σε όλα τα παιδιά, είτε προέρχονται από γάμο, είτε είναι φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, ώς την ηλικία των 18 ή 19 ετών, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, ενώ για όσα φοιτούν σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή και σε ΙΕΚ το επίδομα καταβάλλεται μόνο κατά τον χρόνο φοίτησής τους που προβλέπεται από τον οργανισμό κάθε σχολής και σε καμιά περίπτωση πέραν της συμπλήρωσης του 24ου έτους. Δικαίωμα στο επίδομα έχουν όχι μόνο έλληνες πολίτες αλλά και ομογενείς, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Ισλανδία και Λίχτενσταϊν), αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, ανιθαγενείς, δικαιούχοι ανθρωπιστικού καθεστώτος και πολίτες άλλων κρατών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας. Προϋπόθεση να έχουν μόνιμη και συνεχή δεκαετή κατοικία ή διαμονή στην Ελλάδα.
Μέσα σε έναν μήνα από τη δημοσίευση του νόμου θα οριστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και οι λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ