11.10.2016 16:21

Πως τα 5 δρομολόγια έγιναν 2;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ Ο ΧΑΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Την περικοπή των 5 δρομολογίων εβδομαδιαίως που συνέδεαν τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μεταξύ τους (Σάμο- Χίο, Λέσβο, Λήμνο) και την εκτέλεση μόλις 2 σύμφωνα με το νέο διαγωνισμό που προέκυψε, καυτηριάζουν με κοινή Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών, οι βουλευτές Λέσβου και Χίου της Ν.Δ.

Στην Ερώτησή τους οι κ.κ. Χαρ. Αθανασίου και Ν. Μηταράκης παραδέχονται αφενός ότι ο διαγωνισμός των άγονων αεροπορικών δρομολογίων έκλεισε προς το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου από πλευράς κόστους, ωστόσο για το βορειοανατολικό Αιγαίο προέκυψε σημαντική περικοπή των εβδομαδιαίων δρομολογίων.

« Όπως πληροφορηθήκαμε, βάση της συγκεκριμένης ανάθεσης, θα εκτελούνται μόνο δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως, έναντι πέντε που ήταν μέχρι πρότινος. Αυτό σημαίνει ότι η αεροπορική διασύνδεση των νησιών του Νομού Λέσβου θα πραγματοποιείται μόνο με δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως.

Η διοικητική εξάρτηση, σε κρίσιμους τομείς, της Λήμνου με τη Μυτιλήνη, έδρα του Νομού Λέσβου αλλά και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αναγκάζει τους κατοίκους να μεταβαίνουν στη Λέσβο για θέματα υγείας, φορολογικά, δικαστικά ή υπηρεσιακά. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα νησιά Χίο και Σάμο.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να βελτιωθεί η ζωτικής σημασίας διασύνδεση των νησιών της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου;», αναφέρουν στην Ερώτησή τους οι βουλευτές. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ