18.5.2016 14:30

«Πόρτα» του Συμβουλίου Εφετών στις τουρκικές αξιώσεις

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ F-16 ΠΟΥ ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟ 1996

Να κινήσουν τη διαδικασία αποζημίωσης σε βάρος Έλληνα πιλότου, τον οποίο οι τουρκικές αρχές εμπλέκουν σε κατάρριψη αεροσκάφους τους στις 8 Οκτωβρίου 1996 στη νότια Χίο, αξίωσαν από την ελληνική δικαιοσύνη οι δικαστικές αρχές της Τουρκίας. Πλην  όμως το σχετικό αίτημά τους έπεσε στο «κενό» καθώς απορρίφθηκε από το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Το αίτημα από την πλευρά των δικαστικών αρχών της Τουρκίας διαβιβάστηκε στο αρμόδιο Τμήμα Εκδόσεων και Δικαστικών Συνδρομών της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, του οποίου επικεφαλής είναι ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Στη συνεχεία κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία με έγγραφο το οποίο απεστάλη στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να υπάρξει απάντηση που σχετίζεται με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας και με το ερώτημα αν η ικανοποίηση η μή του αιτήματος ασκεί επιρροή στις σχέσεις της Ελλάδος με τρίτες χώρες.

Μετά την απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών, συνεκλήθη το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας και με απόφασή του γνωμοδότησε υπέρ της απόρριψης του αιτήματος δικαστικής συνδρομής, κλείνοντας έτσι τη δικαστική διαδικασία και το φάκελο του εν λόγω αιτήματος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ