22.9.2015 12:39

Ποντίκο-πόλεμος!

ΦΑΡΚΑΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣ ΖΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΟΥΡΑΙΩΝ ΕΝΩ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΕΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

Στην αρχή ήταν οι κατσαρίδες. Τώρα είναι οι αρουραίοι και τα ποντίκια. Δεν περνάει χρόνος σε Φάρκαινα και Κάμπο που οι κάτοικοι να μην έχουν από κάτι να ασχοληθούν πέρα από τα καθημερινά τους προβλήματα. Και αιτία δεν είναι άλλη, από την καθημερινή παρουσία τρωκτικών στις αυλές, στους δρόμους, στα μπαλκόνια σε βαθμό που το πρόβλημα δεν ξεπερνιέται με απλές φάκες εγκλωβισμού.

Όπως αναφέρουν στον «π» κάτοικοι της Φάρκαινας το πρόβλημα έχει ενταθεί. Με αεροβόλα, παγίδες, φάκες και οποιοδήποτε άλλο μέτρο προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο όταν τα τρωκτικά φθάνουν σε σημείο να τρώνε τα ελαστικά των αυτοκίνητων, τα καλώδια από τις μηχανές και να σχηματίζουν λαγούμια όπου μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. «Στη γειτονιά μας κάνουμε βάρδιες με τα αεροβόλα. Κανονικά... Νυκτερινές περιπολίες, παρακολουθούμε από τα μπαλκόνια και όταν δούμε ποντικό ρίχνουμε. Ότι άλλο μέτρο δοκιμάσαμε δεν στάθηκε ικανό να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ειδικότερα από την παρουσία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών τα ποντίκια πολλαπλασιάζονται. Βάζουν κι αυτοί κάποια δολώματα και παίρνουν κάποια μέτρα αλλά αυτό που αντιμετωπίζουμε φέτος δεν έχει προηγούμενο. Τι να πούμε; Για τα αυτοκίνητά μας που κάθε μέρα λείπει και από κάτι; Για τα μηχανάκια; Για τις αυλές μας; Για τα κόπρανα που αφήνουν πίσω τους έξω από τα σπίτια μας; Οι γάτες τους βλέπουν και κόβουν δρόμο... Αυτό δεν είναι λογικό όμως. Να μην υπάρχει ένας έλεγχος, μια καταγραφή κάτι...», αναφέρει κάτοικος της περιοχής ζητώντας από την Περιφέρεια να επέμβει. «Δεν υπάρχει ένας έλεγχος. Τουλάχιστον για τους Συνεταιρισμούς που λειτουργούν μέσα στην πόλη και πρέπει να ξέρουμε αν λαμβάνουν μέτρα προστασίας», διερωτώνται.

Και στον Κάμπο

Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και στις γειτονιές του Κάμπου, ειδικότερα στις περιοχές που γειτνιάζουν με την οδό Ιωάννη Χρήστου. Αν και περιβόλια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την παρουσία τρωκτικών, οι αρουραίοι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σε βαθμό που προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους. «Καθημερινό το πρόβλημα και πιο έντονο από ποτέ. Δυστυχώς δεν υπάρχουν περιθώρια άλλης αντοχής καθώς από μόνοι μας δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Πέραν των άλλων το να αγοράζεις φάκες και άλλα παρόμοια είναι και τρομερά κοστοβόρο. Η πολιτεία ας αναλάβει και τις ευθύνες της», υποστηρίζει κάτοικος του Κάμπου.

Περιμένουν επίσημη καταγγελία

Μετά από επικοινωνία του «π» με το Υγειονομείο της Περιφέρειας ξεκαθάρισαν ότι απαιτείται επίσημη καταγγελία από τους πολίτες. Ας ελπίσουμε ότι η αναφροά και μόνο από τον «π» θα είναι αρκετή για να ξεκινήσει μια πρώτη συζήτηση. Το επόμενο πάντως θα μπορεί να είναι μια βραδινή περιπολία των υπηρεσιακών με τους κατοίκους. Τότε μπορεί να καταλάβουν.... 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ