27.5.2015 10:51

Ποντάρουν στην τηλε- εκπαίδευση για τη διαχείριση των λιμένων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο – Ενημερωτική Εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έργου «MED-PCS: PromotionofPortCommunitySysteminMediterraneanTraffic», που διοργάνωσε στη Χίο, στις 25 Μαΐου 2015, το Εργαστήριο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών στη Ναυτιλία, τις Μεταφορές και τη Νησιωτική Ανάπτυξη του  Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Νικήτας Νικητάκος παρουσίασε τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στο έργο MED-PCS και αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που θα προκύψουν από τα αποτελέσματα του έργου. Πιο συγκεκριμένα, ο Καθ. Νικητάκος έκανε μια αναλυτική παρουσίαση του έργου MED-PCS, στην οποία ανέφερε τους εταίρους του έργου και τους βασικούς στόχους, τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί καθώς και τις δράσεις που υλοποιούνται και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2015.

Επίσης, ο κ. Ιωάννης Δάγκινης, ΕΔιΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου, έκανε μια σύντομη παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας του έργου MED-PCS, την οποία έχουν αναπτύξει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο της Νάπολι και η RAM-Rete Autostrade Mediterranee (Ιταλία), και μέσω της οποίας παρέχεται Τήλε-εκπαίδευση σε Θέματα Σχεδιασμού, Εφαρμογής και Διαχείρισης των PCS-Port Community Systems. Η πρόσβαση στην Πλατφόρμα γίνεται μέσω της διεύθυνσης: http://med-pcs.learningservices.it και απευθύνεται σε ειδικούς & επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και σε προπτυχιακούς φοιτητές.

Τέλος, προβλήθηκε ένα ενδιαφέρον βίντεο, όπου παρουσιάστηκαν νέες λειτουργίες που έχουν αναπτυχθεί, στο πλαίσιο του έργου MED-PCS, και εφαρμόζονται στο ήδη υπάρχον Λιμενικό Πληροφοριακό Σύστημα του Λιμένα της Ηγουμενίτσας. 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο έργο MED-PCS συμμετέχουν 7 Εταίροι από 3 διαφορετικές χώρες της Μεσογείου (Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα). Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας. Το έργο MED-PCS συμβάλλει στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων λειτουργιών στα ήδη υπάρχοντα Λιμενικά Πληροφοριακά Συστήματα (Port Community Systems-PCS) τεσσάρων λιμανιών της Μεσογείου: της Ταραγόνα (Ισπανία), της Καρθαγένης (Ισπανία), του Λεβάντε (Ιταλία) και της Ηγουμενίτσας (Ελλάδα). Μέσω του έργου MED-PCS για τα 4 αυτά λιμάνια πραγματοποιείται η διασύνδεση των Πληροφοριακών τους Συστημάτων σε ένα ενιαίο-ολοκληρωμένο σύστημα, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας, τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών και την επίτευξη  επαύξησης της ανταγωνιστικότητάς τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ