Κοινωνία

10/3/15 12:21

τελ. ενημ.: 10/3/15 12:21

Ποντάρει στην τεχνογνωσία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΒΟΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Στη συνεργασία και στη τεχνογνωσία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ποντάρει  ο Δήμος Χίου με σκοπό την ενίσχυση των παραγωγικών τάξεων του νησιού.

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα ο Στρ. Γδύσης επισκέφθηκε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο όπου συναντήθηκε με τους καθηγητές Γεώργιο Ζέρβα, Διευθυντή του Εργαστηρίου Φυσιολογίας, Θρέψεως & Διατροφής, Πασχάλη Χαριζάνη, εντομολόγο και Διευθυντή του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας, και τους επίκουρους καθηγητές Γεώργιο Βλάχο και Ιωάννη Χατζηγεωργίου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χίου που για το 2015 έχουν δεσμευτεί συγκεκριμένα ποσά για την εκπόνηση μελετών βοσκοϊκανότητας των βοσκοτόπων της Χίου και για τη χωροθέτηση και μελέτη μελισσοκομικών πάρκων.

Έτσι αναλύθηκε διεξοδικά η δυνατότητα εκπόνησης των συγκεκριμένων μελετών από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, βάσει προγραμματικών συμβάσεων, αλλά και γενικότερα θέματα συνεργασίας που αφορούν την υποστήριξη της τοπικής παραγωγής μέσω δομών χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ και τη συνεργασία για υποβολή προτάσεων σε Ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν το περιβάλλον και την πρωτογενή παραγωγή. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση