23.5.2012 14:16

Πολύ γράψιμο στα Μαθηματικά, δύσκολη η Βιολογία, βατά σε Ιστορία, Φυσική

Ομαλά συνεχίσθηκε και η δεύτερη ημέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων για τους μαθητές Γενικού Λυκείου. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, η μόνη καθυστέρηση σημειώθηκε στο Προυσσό Ηρακλείου.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς, αλλά και μαθητές, τα θέματα των Μαθηματικών ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Τα θέματα δεν έκρυβαν ασάφειες, ωστόσο κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης και ήταν πολλά σε έκταση. Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι μαθητές, «ήθελε πολύ γράψιμο».

Σε ό,τι αφορά στη Βιολογία, τα θέματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα και μάλιστα κάποιοι καθηγητές έλεγαν ότι ήταν από τα δυσκολότερα των τελευταίων χρόνων και σίγουρα θα προβλημάτισαν τους μαθητές. Επίσης, η πλήρης ανάλυση των θεμάτων απαιτούσε κριτική ικανότητα, ενώ ήταν πολλά σε έκταση.
Τα προς εξέταση θέματα  της Φυσικής χαρακτηρίστηκαν καλά από τους περισσότερους μαθητές. Ωστόσο, τα θέματα ήταν πολλά και πιο δύσκολα από πέρυσι.

Αναμενόμενης δυσκολίας χαρακτηρίστηκαν  τα θέματα της Ιστορίας.
 
Οι Πανελλαδικές θα συνεχιστούν την Παρασκευή με τα μαθήματα κατεύθυνσης Νεοελληνική Λογοτεχνία και Φυσική.

Δείτε εδώ τις λύσεις των θεμάτων για τα μαθηματικά

Δείτε εδώ τα θέματα της Βιολογίας 

Δείτε εδώ τα θέματα της Φυσικής

Δείτε εδώ τα θέματα των Μαθηματικών

Δείτε εδώ τα θέματα της Ιστορίας
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ