17.9.2014 11:29

Πολλοί εγγράφονται, λίγοι θα μείνουν

672 είναι οι πρωτοετείς φοιτητές που έχουν εγγραφεί ήδη στις σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίο στη Χίο. 320 στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, 200 στο Ναυτιλιακό και 152  στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης. Ο τελικός αριθμός  θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες με τους επτά Κύπριους φοιτητές που αναμένεται να εγγραφούν.

Αυτή είναι η εικονική πραγματικότητα των αριθμών. Με τη συνήθη πρακτική οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στα Περιφερειακά Πανεπιστήμια και στη συνέχεια με την ευχέρεια που τους παρέχουν οι νόμοι μεταγράφονται σε άλλα, κυρίως στα αστικά κέντρα. Αυτή η αιμορραγία οδηγεί τις Περιφερειακές Μονάδες στην αποδυνάμωση και το κλείσιμο.

«Το θέμα είναι πόσοι θα μείνουν στη Χίο, μόνο από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων δεν μπορούν να μεταγραφούν γιατί δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο. Αυτοί είναι οι μόνοι σίγουροι που μένουν. Πέρσι έφυγαν πάρα πολλοί», σύμφωνα με την προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημών της Διοίκησης Αγγελική Γαϊτάνου.

Σίτιση

Τυπικά όλοι αυτοί δικαιούνται σίτιση στη Λέσχη, αλλά οι τελικοί πίνακες θα διαμορφωθούν μετά τις αναμενόμενες αποχωρήσεις και τις λίγες αναμενόμενες αφίξεις .   

Φοιτητικές εστίες

Περιζήτητα, αλλά απλησίαστα για τους περισσότερους νέους φοιτητές είναι τα δωμάτια στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην περιοχή του Τάγματος του Δεσπότη, στα Λιβάδια. Οι 175 κλίνες είναι ήδη γεμάτες. Μόνο την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου,  πρώτη ημέρα των εγγραφών υποβλήθηκαν περισσότερες απο 250 νέες αιτήσεις στέγασης, γνωστοποιεί ο υπεύθυνος της υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας Νίκος Γανιάρης.

«Η περίοδος των εγγραφών λήγει στις 26 του μήνα, αλλά  είμαστε από τώρα υπερκαλυμμένοι. Καταλαβαίνετε πόσες αιτήσεις θα έχουν κατατεθεί έως τότε Είμαστε το πρώτο νησί που απόκτησε εστίες, έχουμε τις μεγαλύτερες σε όλο το Αιγαίο, αλλά δεν επαρκούν. Πρέπει να αποκτήσουμε κι’ άλλες. Οι ανάγκες  αυξάνονται συνεχώς. Λόγω της οικονομικής κρίσης, οι οικογένειες επιζητούν τη δωρεάν στέγαση αυξάνονται ραγδαία».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ