26.9.2013 17:03

Πολλά λάθη, αναγκαία υποχώρηση

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓ. ΜΗΝΑ

«Θέλουμε χρόνο, είναι μικρή η προθεσμία που  ορίζετε για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας», είπαν οι κάτοικοι του Νεχωρίου και ο δήμος Χίου έδωσε παράταση για μετά το πρώτο 10ήμερο του Δεκέμβρη στην προθεσμία υποβολής των προτάσεων τροποποίησης της Α` και Β1` φάσης του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π της δημοτικής ενότητας Αγ. Μηνά. Η αρχική καταληκτική προθεσμία υποβολής των προτάσεων είχε ορισθεί  στις 5 Οκτωβρίου, με στόχο να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις στο Δημοτικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο να συγκληθεί στις 9 Οκτωβρίου με την παρουσία των μελετητών.

Χωροταξικός σχεδιασμός

Στην ενημερωτική συνάντηση της Τρίτης στο  Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, οι μηχανικοί του δήμου Μ. Σταματουλάκης και Κ. Ορφανός, ο Αντιδήμαρχος Αγ. Μηνά  Στρ. Βεϊογλάνης και ο Αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου τόνισαν ότι η παρούσα φάση της μελέτης ασχολείται μόνο με τον χωροταξικό διαχωρισμό των περιοχών.

«Η πρώτη φάση της μελέτης δεν ασχολείται πολεοδομικές ρυθμίσεις. Αυτές θα αποτυπωθούν σε επόμενο στάδιο και πριν πάρουν την οδό για έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθούν πάλι με τους κατοίκους με τη με τη μέθοδο της τοπικής διαβούλευσης», τόνισαν στους ενδιαφερόμενους που αγωνιούν για τις πιθανές εις βάρος τους  επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή του χωροταξικού σχεδιασμού.

Λάθη

Οι λίγοι κάτοικοι που  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του τοπικού συμβουλίου και έδωσαν το παρόν στην ενημερωτική συνάντηση της Τρίτης στο  Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, επεσήμαναν πάρα πολλά λάθη  στους τοπογραφικούς χάρτες, ζήτησαν την παροχή λεπτομερούς ενημερωτικού υλικού και κατέστησαν σαφές ότι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν επιστημονικά  τις προτάσεις τους και να κινηθούν νομικά για να προστατέψουν τα συμφέροντα τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ