29.6.2018 13:52

Πόλεμος ανακοινώσεων ΠΟΣΥΠ και ΣΥΠΥΥΠ με ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χίου για την ηλεκτρονική αξιολόγηση

Σε πόλεμο ανακοινώσεων έχουν επιδοθεί το προεδρείο του   ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χίου με τα προεδρεία της ΠΟΣΥΠ και ΣΥΠΥΥΠ σχετικά με την ηλεκτρονική αξιολόγηση  των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΠΟΣΥΠ και ΣΥΠΥΥΠ κατηγορεί το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χίου για ανυπόστατες και συκοφαντικές αναφορές  και τους χαρακτηρίζει συκοφάντες και αδαείς.

«Με οργή για τις  ανυπόστατες και συκοφαντικές αναφορές, αλλά και θλίψη για τον συνδικαλιστικό ξεπεσμό των υπογραφόντων, ενημερωθήκαμε για την καταγγελία του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χίου που αφορά στην επίσκεψη μας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Χίου, για  συνάντηση  με τους συναδέλφους μας  διοικητικούς υπαλλήλους, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε 2 χρόνια περίπου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των ΠΟΣΥΠ-ΣΥΠΥΥΠ. «Στο λιβελογράφημα του το νεοεκλεγέν προεδρείο του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χίου μας καταγγέλλει,  χωρίς να ήταν  κανείς τους παρόν στην συνάντησή μας στις 20 Ιουνίου,  ότι με τις αναφορές μας  για την αξιολόγηση παραπληροφορήσαμε και τρομοκρατήσαμε τους συναδέλφους μας, με αποτέλεσμα να συμμετάσχουν όλοι στην αξιολόγηση. Δυστυχώς οι συνάδελφοι του ΝΤ ΑΔΕΔΥ εκτός από  συκοφάντες είναι και αδαείς (όσο μεγαλύτερο το ψέμα τόσο μεγαλύτερη και η γκάφα) διότι θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι το Α΄ στάδιο της αξιολόγησης (αυτοαξιολόγηση) είχε λήξει στις 18 Ιουνίου, δηλαδή 2 ημέρες πριν από την επίσκεψη μας στην Χίο.», επισημαίνουν και συνεχίζουν «Ως προς την ουσία της καταγγελίας η θέση μας για την αξιολόγηση αυτού του τύπου είναι διατυπωμένη και ενυπόγραφη στις ανακοινώσεις μας, αλλά και στην διαχρονική μας παρουσία στο κίνημα και γνωστή τόσο στους συναδέλφους μας, οι οποίοι μας τιμούν με συντριπτικά ποσοστά εκλογής, όσο και στην ΑΔΕΔΥ.  Τους συνιστούμε να διαβάσουν με προσοχή, να ενημερωθούν για τον αγώνα που δίνουμε στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στην τιμωρητική και χωρίς αξιοκρατία αξιολόγηση από το 2014, αλλά και για την προσήλωση μας στις συλλογικές αποφάσεις και  δράσεις της ΑΔΕΔΥ». Παράλληλα τονίζουν ότι οι αναφορές του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χίου είναι αναπόδεικτες  και συκοφαντικές και προκαλούν  τους  υπογράφοντες να τις  αποδείξουν ή να τις ανασκευάσουν δημόσια.  «Σε κάθε περίπτωση δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο τους, δεν θα προβούμε σε αξιολογικές αναφορές για τα πρόσωπα τους και την συνδικαλιστική τους δράση, δεν θα τους παραδώσουμε στη χλεύη κανενός αλλά στην κρίση της δικαιοσύνης, όπου μετά από χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα με λύπη μας θα καταφύγουμε, διότι το ψέμα, η συκοφαντία, η μονταζιέρα, η σπίλωση και η στοχοποίηση δεν αποτελούν συνδικαλιστική δράση αλλά βαθύτατα αντιδημοκρατική πρακτική και  συνειδητή  πράξη οπορτουνισμού, λαϊκισμού και  ολοκληρωτισμού», καταλήγει η ανακοίνωση .

Την ίδια ώρα το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ ανταπαντά με συνέχιση της αποχής από την ηλεκτρονική αξιολόγηση .

Ακολουθεί η  ανακοίνωση του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ:

Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι

« Συνεχίζει με την ίδια υπευθυνότητα και συνέπεια λόγων και έργων , να δρα με γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χίου προσθέτοντας ότι «οι όποιες απειλές είτε τηλεφωνικές είτε έντυπες από τους ανωτέρω συνδικαλιστές , θα πέσουν στο κενό , γιατί θα συνεχίσουμε να δρούμε με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων με πράξεις  και βρισκόμαστε πάντα κοντά τους στους χώρους δουλειάς λέγοντας τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη . Οι εργαζόμενοι αποτελούν και την ασπίδα μας απέναντι σε κάθε αντίπαλο , στις όποιες απειλές του  και από όπου και αν προέρχεται «. Παράλληλα τονίζουν ότι θα συνεχίσουν την απεργία –αποχή. «…..  Συνεχίζει να δίνει τη συνδικαλιστική και πολιτική μάχη μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς αντιμετωπίζοντας υπό συνδικαλιστικό πρίσμα κάθε ενέργεια που υπονομεύει τον αγώνα των εργαζομένων και ως τέτοια καταδίκασε την συνδικαλιστική πράξη των συγκεκριμένων στελεχών,  θεωρώντας ότι εκπροσωπούν μια ομοσπονδία , έχουν θεσμικό συνδικαλιστικό ρόλο και λόγο και εκπροσωπούν εργαζόμενους που εδώ και χρόνια βιώνουν τις τραγικές αντιλαϊκές πολιτικές στην εργασία και την οικογένεια τους. Ως εκ τούτου η στάση τους και τα όσα είπαν, έσπειραν σύγχυση και ηττοπάθεια, αποπροσανατόλισαν από το κύριο. Τα ίδια τα κείμενά τους για την αξιολόγηση (7/6/2018ΣΥΠYΥΠ) αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα των όσων αντιφατικών είπαν και της λαθροχειρίας κειμένων της κεντρικής ΑΔΕΔΥ (Χρήση ανακοίνωσης της ΑΔΕΔΥ του Απριλίου αντί Μαΐου 2018, που ξεκαθαρίζει τα πράγματα). Ταυτόχρονα , κάνουν τους ανήξερους ως προς το νόμο, που η μεν ημερομηνία αυτοαξιολόγησης για τους εργαζόμενους έληγε στις 18 Ιουνίου και αμέσως ξεκινούσε των προϊσταμένων,-στην Α/μια Χίου είναι 5- άρα η παρουσία τους και τα όσα είπαν είτε τους αρέσει είτε όχι επέδρασε στις συνειδήσεις τους. Κατά συνέπεια αυτό που προείχε και προέχει για μας, είναι ενότητα δράσης ενάντια στην Αξιολόγηση , την κινητικότητα, την στοχοθεσία στα πρότυπα των αγοραίων αντιλήψεων των ιδιωτικών επιχειρήσεων , τη σύνδεση μισθού – βαθμού, των απολύσεων και της κατηγοριοποίηση των εργαζομένων.  Η ΕΓ της ΑΔΕΔΥ Χίου δεν κάνει ρούπι πίσω από τα όσα κατήγγειλε, επιβεβαιώθηκαν με την παρουσία τεσσάρων στελεχών της Ε.Γ. σε σύσκεψη των εργαζομένων στην Α/μια στις 28/9/2018 και όποιος επιδιώκει τη συνδικαλιστική διαπάλη να τη μεταφέρει στα δικαστήρια, αναλαμβάνει και πλήρως τις ευθύνες για τις απαντήσεις που θα λάβει σε όλα τα επίπεδα. Ήδη η  ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στην επικείμενη συνεδρίασή της θα ασχοληθεί με το θέμα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΑΔΕΔΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ